Бавлюсь з насінням як з малими дітками, якщо насіннячко не оброблене в пачці, то звичайно я його замочую, бо так пришвидшується проростання і легше контролювати, що наклюнулось, а що ні, щоб вже в індивідуальні горшочки садити і точно знати, що не буде стояти пуста тара через два тижні. Температура 25 - 27 градусів при замочуванні і до появи петельок з горщиків і контролюється термометром. Потім 18-20 вдень і 16-18 вночі з досвічуванням по 10 годин до появи чотирьох справжніх листочків. Весь процес контролюється термометрами і таймерами))) (знаю, маньячка... але обєми розсади і кількість часу, що можу на це виділити дозволяє носитись з ними як квочка з курчатами). І росте прекрасно все - томати, баклажани, огірки, кабачки, самозбір перців... а куплені з пачок перці як партизани - не реагують ні на добре слово, ні на фокуси. Вирощувала люфу з насіння, так ту взагалі на грілці з теплою водою під ковдрами замочувала, бо їй потрібно 32 градуси до моменту накльовування. І 28-30 градусів до появи петельок вже в горщиках (все під ковдрою і з термометром, з заміною води в грілці при пониженні темп хоч на два градуси), потім 20-22 градуси до висадки в грунт. І навіть з нею раду дала і урожай зібрала. Так що у мене індивідуальний підхід до виду кожного зернятка.

А куплені перці мене не люблять.