Показать сообщение отдельно
Старый 05.12.2017, 03:12   #310
hatinka
Местный

Поблагодарили 3,135 раз(а) в 406 сообщениях
hatinka has a reputation beyond reputehatinka has a reputation beyond reputehatinka has a reputation beyond reputehatinka has a reputation beyond reputehatinka has a reputation beyond reputehatinka has a reputation beyond reputehatinka has a reputation beyond reputehatinka has a reputation beyond reputehatinka has a reputation beyond reputehatinka has a reputation beyond reputehatinka has a reputation beyond repute
По умолчанию Re: Декоративные растения природной флоры Украины.

Цитата:
Такі рослинки у нас ростуть у низових сосняках з кислуватим ґрунтом
Дякую. Я хотіла сказати, що не шукаю конкретно багно болотяне або чорницю. Але вони, по суті, індикатори верхового болота. Сфагнум теж. Мене цікавлять не стільки окремі рослинки, скільки сам даний тип болота і ландшафту, а це комплекс рослин. Але я не зустрічала ані верхових, ані навіть перехідних боліт біля себе. Хоча навкруги в мене сотні боліт низових і каналів меліоративних. А може й верхові є десь неподалік та я не знаю? Агов, сусіди)))
Все ж, десь поряд йде межа Полісся, тут досить болотисті Калитянська дача, ліси в сторону Ярославки, там далі біля Кобижчі ліси є, є ще це Залісся закрите...Я думаю, що місцина з чорницею,наприклад, цілком може бути саме таким індикатором, що поряд є верхове болото. Це десь межа ареалу і ціклом можливі окремі плямки...Але прочісувати безнадійні комарючі й дуже захаращені ліси хотілось би хоч з якимись напрацюваннями...Дякую
hatinka вне форума  
2 пользователя(ей) сказали cпасибо:
Zaja (07.12.2017), Ник-то (05.12.2017)