Показать сообщение отдельно
Старый 02.12.2017, 19:42   #115
Pixie
Местный

Поблагодарили 8,553 раз(а) в 1,225 сообщениях
Pixie has a reputation beyond reputePixie has a reputation beyond reputePixie has a reputation beyond reputePixie has a reputation beyond reputePixie has a reputation beyond reputePixie has a reputation beyond reputePixie has a reputation beyond reputePixie has a reputation beyond reputePixie has a reputation beyond reputePixie has a reputation beyond reputePixie has a reputation beyond repute
По умолчанию Re: Чем "замаскировать" забор?

я в Олександрії (в БЦ) закохалась в вербу вавілонську Кріспа. Не купила, бо не було вже куди, та і так на всі гроші погулялась, що були.
Правда у мене чогось записано що це верба імперіал, або не так зрозуміла, або продавець переплутала. Але чогось здається мені що це маленька форма чисто для декорації ландшафту. А так то вона мені ну дуже сподобалась, прямо хочу-хочу, хоча ще не придумала куди Якщо весною поїду в БЦ, то куплю а потім уже буду місце шукать.

Цитата:
Но я бы любую лиану только по опоре пускала и минимум в 50 см от стены.

вот общий списочек, примерный:
- девичий виноград, самый неприхотливый, декоративный, тень обеспечит 100% (у бабушки весь забор был в нем, мы в детстве в его "туннелях" прятались)
- кампсис
- горец бальджуанский
- клематисы - имхо, только мелкоцветковые, чтоб меньше забот
- глициния Блу Мун
- жимолость
- актинидия (и вкусность дополнительно :) )
До стіни там більше, там же ще відмостка. То само собою. По списку - горець, жимолость або клематіси зараз тримаю в голові. Актинідії земля там точно не сподобається. Гліцинії мабуть не сподобаюсь я (не той левел майстерності, як мені здається). Кампсиса я боюсь А от про дівочий виноград я не думала. У сусіда в покинутому дворі його повно - хочеш копай, хочеш черенки ріж. Просто завжди сприймала його як мегаагрессора (а я ще не до кінця перемогла хміль). Але ніколи не думала про нього саме на це місце, обмежене бетоном і доріжкою. В принципі якщо звідти все інше прибрати, то можна йому віддати всю ту смужку.

По деревам теж список гарний, дякую Правда на слова акація і клен у мене око ще не один рік буде сіпатись Теж люті вражини, хоч і розумію різницю між культурними формами і тим гадством шо в нас весь огород заріс
2 пользователя(ей) сказали cпасибо:
Zaja (02.12.2017), Лешик (02.12.2017)