Re: Приватизация земельного участка.
ми купували будинок 2 роки тому, тут виходило 2 ділянки, та шо під будинком 17 сотих була з усіма документами, а поруч 15 сотих подавались на приватизацію разом з першою, але в райцентрі оператор переплутала цифри у кадастровому номері і вона не числилась у реєстрі.
То ми чекали 4 місяці поки власниця вирішить цю проблему, в результаті наступив 2016 рік, змінились держмита і за оформлення будинку і землі ми заплатили ще більше, ніж могли, якби не виявилось цієї проблеми з приватизацією. Але ні на секунду не пошкодували про це і ніяких варіантів типу купувати неприватизовану землю навіть не розглядали.
Я б ні за що не купувала неприватизовану нерухомість чи землю. Я б ніколи в житті не віддала гроші за нерухомість чи землю без офіційних документів.
З історії моєї родини - кілька років тому рідний брат відсудив у сестри половину майна, яке їй дісталось у спадщину. Вона вступила у володіння офіційно, оформила всі документи, ніхто не заперечував бо всі знали що така була воля батьків. Але потім він передумав і через 5 років подав на неї в суд, через куму-суддю відібрав її спадщину, їй ще й присудили судові витрати. І це кровні родичі, а що говорити про сторонніх людей, які ще й можуть виявитись типовими аферистами.
Мій батько теж має проблеми через те що свого часу не потурбувався оформити належні документи. Тепер щомісяця змушений платити чималу арендну плату за невелику площу де в нього виробництво. А якби оформив - не було б цього.
Боронь боже зв'язатись з неоформленою нерухомістю, вона не три копійки коштує, щоб бути таким легковажним. ІМХО.