Re: Яблоня(сорта и агротехника)
Добрий вечір ! Давно хотів поділитися досвідом вирощування сорту 21 ст Пінова . Посаджений 2013р весна на підщепі ММ - 106 ,вступив в плодоношення в 2014р.
Плоди відповідають названому сорту . Перший урожай 8 яблук.На цьому позитив закінчився.
2015-2016 рр в нашому регіоні були посушливими, тому невеликий урожай моєї Пінови списав на погодні умови.Логічно ,що з віком урожай збільшується ,думав я чекаючи на урожай 2017р.
2017 р в нас був ну дуже дощовий . В результаті парша вдарила як по плодах , так і по листовій масі, 4 або 6 невзрачних яблук,та ще й в парші . Для себе зробив висновок : корчую поки невелике . Подібна ситуація з Піновою і в мого товариша ,правда він вирішив провести реконструкцію свого деревця .Правда те ,що ми разом купували саджанці в одного і тож виробника.По агротехніці - 1-2 обробки до цвітіння і 2-3 після цвітіння ,використовую як препарати проти шкідників так і проти хвороб,причому стараюсь не повторювати прерарати . Пінову вибрав для посадки із-за лежкості і як пише Кондратенко Т. Є.
"стійкість проти збудників основних грибних хвороб висока". Яблука лежкі в умовах підвалу,але починаючи з лютого починають морщитись.Смак непоганий ,але тільки середнього розміру.
Ось така моя суб"єктивна оцінка сорту Пінова .
Західний лісостеп підзона А грунт в саду чорнозем.
|