Цитата:
Сообщение от Pixie
у мене у чоловіка робота трохи (опосередковано) пов'язана з сільским господарством. Колись він був на інспекції зерна сої і соняшнику для дуже крупного міжнародного концерну (експорт продукції у тисячах тон), їм видали купу всяких тестерів, в тому числі дорогущі тести-смужки (якщо не путаю) для перевірки продукції на ГМО. Всі проби були чисті.
Йому тоді сказали що поки що в Україні можна взагалі не переживати за те що вирощують ГМО - це занадто дорого. У нас собі такого ніхто не може дозволити, бо це не окупиться, враховуючи ціни за якими Україна продає агро сировину. Ну і в принципі в світі це ще зовсім не так популярно, як нас хочуть цим налякати, саме по причині вартості. Це було 2 чи 3 роки тому, не більше.
|
А я слышал совершенно противоположную информацию. Что в мире найти не ГМО сою, подсолнечник и кукурузу уже сложно. И чтобы полоской определить гены? Насколько я знаю, обычно в модифицированные организмы встраивается ген-маркер. Но для его определения нужна лаборатория.
А по поводу дорого. Импортные семена закупаются постоянно. Поскольку они более продуктивны, устойчивы и прочее. И свои семена, полученные из таких растений, будут тоже ГМО. Встроенный ген никуда не денется и будет передаваться по наследству.