Показать сообщение отдельно
Старый 25.11.2017, 19:45   #194
Pixie
Местный

Поблагодарили 8,553 раз(а) в 1,225 сообщениях
Pixie has a reputation beyond reputePixie has a reputation beyond reputePixie has a reputation beyond reputePixie has a reputation beyond reputePixie has a reputation beyond reputePixie has a reputation beyond reputePixie has a reputation beyond reputePixie has a reputation beyond reputePixie has a reputation beyond reputePixie has a reputation beyond reputePixie has a reputation beyond repute
По умолчанию Re: Как мы экономим семейный бюджет?

Стало цікаво, порахувала))))
Насправді фен не так багато і тягне. У мене на 2квт, сушусь я десь біля 10 хвилин, це виходить десь 300 ватт за посушку. Ну хай з укладкою - 500. Це до 5 квт на місяць у мене вийде.

Більше тягне електрочайник, особливо якщо живе багато народу і всі люблять ганяти каву-чаї цілий день. У мене батьки п'ють по 5-7 чашок за день кожний, це разів 15 тільки вони вдвох вмикають чайник. Від електричних вони відмовились уже давно, ще при старих тарифах на світло. Після, мабуть, 10го, якщо не 12го згорівшого за рік-два чайника. І дуже дорогі купували, і самі дешеві - ламались вони при такій експлуатації однаково.
СВЧ теж багатенько споживає, особливо якщо в ній не тільки гріти, а і готувати по 20-40 хвилин. Ну і електродуховки це шикарно, але враховуючи які у мене тут рахунки за світло, я поки що відмовилась і нову плиту взяли газову. Потім поміняю бойлер, поміняю лічильник, куплю окрему духовку із всякими функціями. Минулим літом ганяла стареньку маленьку духовочку - зручно, винесла на вулицю, пиріг там печеться, а не в кухні температуру наганяє при +30 за бортом. Потім глянула на рахунок і подумала що краще пекти в духовці вночі або в мульті, гривень 100 нею напекла точно І це не те що ми щодня пироги їли. І це манюня на 1,2 квт.
1,2*40 (хвилин випічки)=4,8 квт один невеликий легкий пиріг типу шарлотки. Більше ніж за місяць споживає фен Курку запікала - зразу можна 10квт рахувати до вартості м'яса
3 пользователя(ей) сказали cпасибо:
akruka (26.11.2017), werty (25.11.2017), Zaja (27.11.2017)