Цитата:
Сообщение от язичник
Мабуть пасічнику простіше прийти і вклонитися фермеру, ніж потім сльози лити за власну недбалість
|
Цитата:
Сообщение от язичник
Збитки від потрави бджіл компенсує винуватець. Тут бажання зекономити на телефоні може дорого коштувати
|
Чи не фермера ви хочете зробити винуватцем

? Не вийде...Він нічого протиправного не робить-обробляє пестицидами на ВЛАСНИХ землях ВЛАСНІ сади, так що перекласти на нього відповідальність не вийде

. Є типові технологічні карти, затвердженні проекти, де передбачені всі обробітки, скоріше він може постраждати, якщо не буде їх проводити. Це особливо стосується тих, хто закладав сади за державної підтримки (по програмі відшкодування), там йде контроль за виконанням майже всіх процесів. Винуватцем вважаю пасічника, який не передбачив жодних заходів, щоб захистити свої бджоли.
І невже Ви реально думаєте, що фермеру нема чого робити і у нього є вільний час для того, щоб видзвонювати всіх пасічників

??? Все робиться набагато простіше-об'ява в сільську раду та біля сільського магазину. Через годину вже все село знає, що через кілька днів заплановані обприскування.
Цитата:
Сообщение от Бойківчанин
Що ж то за садівник,який свідомо знищує своїх помічників? Чи він забуває,що урожай в його саду залежить від бджіл?
|
Садівник не знищує свідомо бджіл, він просто виконує всі заплановані хім.обробки. Свідомо їх травить пасічник, який знаючи про обробки, не зачиняє вулики або не проводить міграцію на цей час.
До того ж, роль домашніх бджіл надто перебільшена. Один із моїх садків знаходиться на доволі значній віддалі від навколишніх сіл, до того, наскільки мені відомо, вулики там не тримають. Зустрічаю у себе осмії, мухи, бджоли-інколи залітають, але вони у нас рідкі гості (скоріше за все дикі або одиночні). В цьому році, під час цвітіння було значне пониження температури на фоні ураганних вітрів, кілька разів приїжджали, але комах не бачила, їх просто здувало вітрами. Намалювала хрестик на всьому врожаю, але..як не дивно, він був і доволі пристойний (фото врожаїв я вже розміщала приблизно місяць тому назад).
Підтвердження..Такою нам дісталась земельна ділянка...Як бачите, населених пунктів тут зовсім нема. Куди не глянь-ліси та поля.

Пи.Си..Колись зустрічала інформацію ( але не знаю наскільки вона правдива), що за кордоном, на жаль, бджоли -це лише оборотні засоби, витратні матеріали.