Показать сообщение отдельно
Старый 24.11.2017, 15:43   #1
Pixie
Местный

Поблагодарили 8,553 раз(а) в 1,225 сообщениях
Pixie has a reputation beyond reputePixie has a reputation beyond reputePixie has a reputation beyond reputePixie has a reputation beyond reputePixie has a reputation beyond reputePixie has a reputation beyond reputePixie has a reputation beyond reputePixie has a reputation beyond reputePixie has a reputation beyond reputePixie has a reputation beyond reputePixie has a reputation beyond repute
По умолчанию Re: Как мы экономим семейный бюджет?

Витуся так і я ж кажу, в шоці повному були, у сусідів будинки набагато більші а рахунки набагато менші. У нас в Черкасах 4-кімнатна квартира, всюди світло, у всіх свої компи і телевізори, три кондиціонера, бойлер, два холодильника і рахунки були вдвічі, втричі менші.
Цитата:
Дом утеплен? Плита электро или газовая?
Плита газова. Будинок - ракушняк обкладений цеглою, поки не утеплювали, другу зиму будемо зимувати так. Стіни доволі товсті, не промерзають, проблема - підлога і вікна, вікна вже майже всі поміняли, до підлоги ще не дійшло. Але ми електрикою не топимо, ну крім того місяца на 720 квт, коли мені котел ще не привезли а було вже холодно.

Працює насос водяний, насос від котла (він їсть мало, зате постійно), комп цілодобово, ноут майже цілодобово, холодильник і бойлер. Все інше - мультиварка, пралка, влітку вентилятор то дрібниці, про фени-комбайни взагалі не згадую, бо там 10 хвилин пару разів в тиждень.
Ну і ще у нас вся садова техніка електрична, і коса, і ланцюгова пилка і сабельна пилка. Чоловік в жовтні дрова пиляв, то сказалось на рахунку, але все одно порівняно з ерою_до_таймера рахунки радують

Так що винний скоріш за все таки бойлер, у списку покупок десь після завершення будівництва, нової пральної машини і холодильника+морозилка є новий бойлер двоконтурний. Але це ще буде нескоро тому поки що я дуже раденька, що відкрила для себе цей таймер.
Ще є невелика вірогідність що десь іде втрата струму, але коли у нас були вільні гроші, наш районний РЕС бастував Намагались із ними вирішити це питання, через 3 місяці прийшов хлопець, постояв із секундоміром біля лічильника і сказав що все нормально. Я йому якось не повірила. Повірка лічильника коштує майже стільки ж, скільки поставити новий. Так що ще в планах є заміна лічильника на двотарифний, тоді бойлер і пралка будуть працювати тільки по ночам. Головне шоб знову РЕС на півроку не пішов у забастовку

---------- Post added at 15:43 ---------- Previous post was at 15:41 ----------

Цитата:
Сообщение от Витуся Посмотреть сообщение
Не могу вспомнить как называется
ще такі коритця називають балія, не воно?
6 пользователя(ей) сказали cпасибо:
flowerss (24.11.2017), Sveta (25.11.2017), ya (26.11.2017), Zaja (24.11.2017), Витуся (24.11.2017), Елка (30.11.2017)