Цитата:
Сообщение от Pixie
а я... а я теж ростила капусту! Посмішу вас.
Оце мій перший, єдиний і останній врожай цвітної і брокколі ...
17 листопада зрізала, коли стало ясно шо краще вже не буде.
Садила вперше в житті, з покупної розсади - 10 брокколі, 10 цвітних, 10 брюссельскої і 20 чи 30 білокачанних. Звичайну капусту тля зіжрала першою під корінь, інші теж сильно постраждали, а потім без поливу стояли помирали все літо, рости почали у вересні тільки.
Ну, брюссельки на пару супів буде 
|
Аню, нам ні над чим сміятися. Всі проходили цей урок, дехто його й вивчив. Ключові слова твоєї невдачі – «з покупної розсади». Усім нам з тієї чи іншої причини траплялося мати діло з покупною розсадою овочевих культур. І лише один раз мені поталанило з покупною розсадою капусти. Поталанило, бо купувала, хоч і на базарі, але у добре знайомої мені людини, й зовсім не за дешево. Все інше – тільки негативний досвід. І, повір, це у всіх нас так виходить вирощувати базарну розсаду. І нічого дивного у цьому нема. Гарне гібридне чи сортове насіння коштує досить дорого, інколи, дорожче ніж розсада. А покупці завжди шукають купити, ну майже завжди і всі, аби дешевше. Тому розсада з такого насіння не буде конкурентоспроможна. Людина, яка виростить цю розсаду на продаж змушена буде її віддати майже за так, інколи й дешевше, ніж коштувало насіння, або засаджувати гектари й сподіватися, що хоча б поверне втрачені гроші на готовій продукції. Більше такого «вльоту» вона не допустить.
Тому більшість обізнаних уже з цією проблемою аматорів городництва дуже ретельно шукають відгуки про сорти або гібриди бажано у схожих умовах вирощування, шукають (вибачте за повторення) якісне насіння та вирощують розсаду самостійно. Не так багато у нас сил і грошей, щоб садити великі площі. Нам усім не так й багато треба. Простіше купити пачку насіння, де є, зазвичай, 20 насінин, виростити скільки потрібно (якісь сорти частіше за все ще й поділю, переділю цю пачку з кимось, або сію у декілька етапів) і бути з урожаєм. З 20 насінин рідко буває (у мене) всі 20 капустин, частіше 12—15, інколи більше. Але мені вже й цього достатньо.