Я можу вам показати страшні фото, у мене їх єсть

Фото саду, який років зо 20 - а може і зовсім ніколи -
майже не обрізали і ніколи не оброблювали. Є сліди спилів великих гілок, ну таких, 20-30 см в діаметрі, це видно коли воно вже загрожувало впасти на голову або на хату.
Результат? Плачєвний

10-метрові монстряки, захаращені, коряві, але головне - хворі. Є прекрасні сорти, з яких зовсім ніякого толку. Смачнющу сливу вже спиляли, бо вся хвора, витягнута і дистрофічна. З тих 20-30 слив які вона дала в тому році цілими я їла ну може 5. Всі інші були биті від падіння з такої висоти. Та сама історія з літніми яблуками, викидали їх відрами бо вони гепались як снаряди і розбивались в пюре об землю. Ну і всі до одного кривенькі, з черв'ячками і багато хворих.
І такі дерева ж не обробиш. В минулому році я намагалась, але після політу із стремянки з 12-літровим оприскувачем потім до зими ходила хворенька на ручку і ніжку, більше я на драбини на землі не лажу. Та і толку мало, навіть якщо на
таку залізти, дістанеш нижню третину, максимум половину крони. А її ще й треба кругом кожного чималого дерева тягать -20 кг. І не всюди можна поставити надійно.
Коротше, до чого це я веду.
Не робіть такого з своїм садом

це надзвичайно сумна картина. Іти шукать фоти якщо хтось не вірить?