Показать сообщение отдельно
Старый 15.11.2017, 18:04   #1230
Pixie
Местный

Поблагодарили 8,553 раз(а) в 1,225 сообщениях
Pixie has a reputation beyond reputePixie has a reputation beyond reputePixie has a reputation beyond reputePixie has a reputation beyond reputePixie has a reputation beyond reputePixie has a reputation beyond reputePixie has a reputation beyond reputePixie has a reputation beyond reputePixie has a reputation beyond reputePixie has a reputation beyond reputePixie has a reputation beyond repute
По умолчанию Re: Груша

Допоможіть мені будь ласочка розібратись які мені дістались груші. Те що старі, страшні і хворі це я знаю але в цьому році несподівано вродили обидва дерева, останні грушки їли ще ось буквально днів 10 тому.

Враховуючи що все інше крім кизилу побило морозом, то тільки груші і поїли з свого саду, за що я цим стареньким деревам дуже вдячна. Аж настільки що передумала пускати їх на дрова і хочу тепер по можливості їх облагородити і підлікувати.
Сорти напевно якісь старі і прості. Але не дичка, як я спершу подумала про першу.

На жаль фото груші 1 є тільки повністю дозрілої (а таких ми їли мало, переважно були дрібніші, зеленіші і більш традиційної грушовидної форми). А фото груші 2 навпаки є тільки зеленкуватої.

Описую:
Груша 1 - височенна, груші не дуже великі, починають достигати у серпні і продовжують стигнути аж до самого кінця жовтня. Спочатку твердіші, але все одно їсти можна і зеленкуваті, потім м'якіші але не з тих що дуже м'які. Зернистості доволі багато, із поспіванням стає менше.

Може це лимонка? але наче на лимонках має бути коричнева патина, а в мене точно не було її, я спеціально роздивлялась.

Груша 2 - розлога і широка, груші дуже тверді, пробувала класти зелені на достигання (але просто у кімнаті) - не вийшло, згнили. По мірі дозрівання все одно залишаються тверденькими, але стають сочнішими. Дозрівають у вересні, опадають біль одночасно ніж на 1 - десь за 2-3 тижні, тоді як на тій 2++ місяці плоди можна їсти.

Ніякого рум'янцю і отаких коричнево-бронзових заливок на шкірці нема ні в 1 ні в 2. 2 так і залишається переважно зелена, ну хіба трооошечки було легкого-легкого рум'янцю на самих зрілих плодах, 1 зелено-жовта, у повній стиглості жовта.

Ну і мене не влаштовує розмір самого дерева 1. Занадто висока і витягнута :( Не знаю чи можна щось із цим зробити, єдиний варіант куди хоч і дуже ризиковано але можна буде долізти, щоб зрізати центральний ствол я покажу на фото. Але прошу поради - чи є сенс це робити? Груша пустить нові гілки, відновиться і омолодиться і буде й надалі радувати нас грушками чи є шанси що дерево не перенесе такої наруги і помре?

З формою крони груші 2 буду розбиратись потім, там ще між ними алича дичка встряла і збоку горіх підбирається, коротше такий темний куток шо навіть в засуху там темрява і сирість. Там взагалі ще було все намертво заросле кленками, їх уже поспилювали і покорчували частину, сподіваюсь тепер грушкам буде вільніше. Плюс ще аличу мабуть пущу на дрова. Горіх поки що шкода різати, він іще далеченько.