Мігрень гнітила з самого дитинства, я раніше тут описував, довгий час (десь з 2002-го) рятувався Номігреном. З часом гострі приступи (дикий головний біль, тошнота, рвоти до жовчі...) чомусь (на щастя) порідшали. Навіть не пригадаю, мабуть з пів року не дістає, може стреси відсутні, уникаю фізичної перевтоми, різких змін у розпорядку сну, а може з віком щось змінилося у мізках... А як починає боліти голова - відразу одну зелену таблетку, а то і другу Пенталгіну, рятує 100%. Номігрену не купував давно. Зі спиртного вживаю (смакую) часто грамів 30-50 білого вина, зрідка - червоного, сухого, а пива не споживаю другий рік - біля моря з креветками якось випили (дружина допомогала

) за тиждень аж дві пляшки - і всё

Щоранку - кава не дуже міцна. А шампанське - дійсно провокує мігрень, для мене не бажано. Рекомендую кожному індивідуально шукати засоби мінімізації, оскільки причини і прояви різні (ловіть початок наближення - іскорки ніби з очей, ніби жар з очей як при підвищенні температури, слабкість, депресія, не бажання працювати-через силу все, немотивовані зриви-лайка чи грубі спалахи гніву у вигляді різкого підвищення голосу на ближніх...), головні у мене - психічне перенапруження, фізичне перевантаження і збої у розпорядку (часто підйом о 4 ранку провокував приступ). А не пробували у психолога пройти тестування? Я ніби циклотимик, періодична зміна фону настрою, працездатності, але то таке, похідне і не головне... Усім доброго здоров'я! Бережіть себе!