Ні, не знімала, може якби ще погода дозволяла я б і гралася з зняттям старого покриття феном і болгаркою, а в будинку не схотіла. Там власне лаковані були тільки дверцята, їх я просто потерла-пошкрябала до видимої матовості (поверхня була вся біла і шершава) грубою сіткою із зерном, здається 80. Решту корпусу навіть не шкурила, бо вона і так не ідеально гладка, просто знежирила.
Потім загрунтувала все сумішшю акрилової грунтовки з акриловою ж фарбою у 2 шари. Такий грунт пробувала вперше, побачила десь в інеті таку пораду, не дуже сподобався, краще б просто нанесла зайвий шар білої фарби як грунт. Потім фарбувала акриловою емаллю Дюфа. Але... я хотіла темний колір а емаль біла. В результаті у мене у фарбі було більше пігментів, ніж самої емалі. Властивості фарби змінилися :( Вона стала слабкою і уже коли я наносила останній шар валиком, відірвався шматок з усіма шарами фарби.
Коротше тітонька в будівельному магазині мені підказала як варіант на той випадок коли треба яскравий або темний колір, додавати пігмент не у білу фарбу а в акриловий лак. Я вирішила спробувати. Зашпаклювала дірку яка вийшла там де відірвалась фарба і ще в 2-3 шари с прошкурюванням найдрібнішою шкуркою пофарбувала лаком із пігментом. Порада виявилась корисна, хочу за цією методикою спробувати стіну пофарбувати)) Та жіночка сказала шо в неї так літня кухня оброблена - звичайна фарба для стін а поверху акриловий панельний лак із пігментом. Уже 6 років все тримається, колір яскравий і чудово миється.
Якби я робила його заново, то мабуть взяла б алкідну емаль, при чому скоріше у балончику, типу як ви вище показували. Бо хоч я і палко люблю акрилові фарби (я ще декупажу і малюю ними), але для лакованих меблів таки краще міцніше покриття. Хоча планую фарбувати акриловою ж емаллю комод, але там буде світло-сірий колір, а це буквально крапля пігменту, там я впевнена що фарба буде триматись прекрасно.
А, власне.
Фарба

Лак

Мені взагалі Дюфа (все що я пробувала) сподобалось менше ніж Снєжка. Наступну емаль буду брати снежківську, колоранти у дюфи теж гірші, я ганялась за певним відтінком (для стін і меблів), грошей тільки на колоранти вгатила ого-го скільки. Дійшла до висновку що краще ризикувати і змішувати кольори колорантів Снежки, ніж намагатись добитись обіцяного результату від Дюфи. Але це суто ІМХО, може в когось інший досвід