Цитата:
Сообщение от Senpolia
Гарні обидві. Але мордашки мають різний вираз. Можливо та, в якої шерсть коротша - хітріша? Розкажіть, будьласка, про їх характери....
|
Оце ж дарма ви спитали бо я про собачок можу говорити довго)))
Так, вони дійсно дуже-дуже різні. Моллі, та в якої коротка шерсть - це стандарт породи, вона така у нас вся леді і курулєвна, трошки "собі на умі". Більш незалежна (і неслухняна)- може сама собі піти в іншу кімнату і там спати, якшо схоче. Може прикинутись глухою, якшо їй треба там шось нюхать а ти її кличеш

Ну і взагалі набагато спокійніша і поважніша, солідніша, без діла не гавкає, без приводу не казиться. Дуже ніжна і лагідна, часто приходить тулитись і обніматись. Любить гратись в котика

- запертись мені на груди всіма своїми 10 кг і намагатись вмоститись там спати, а вже ж не цуценятко, тому падає і психує. Вміє ображатись, от прямо як людина, ходить дується на нас якщо її прогнали або прикрикнули незаслужено.
А та шо мохнатіша - це брак породи по шерсті, флаффі. Такі коргі не допускаються до виставок і розмноження. Але вони відомі своєю няшністю і сонячним характером. Нашій Моночці характеру цього відсипали з лишком

Це шиложопіще невгамовне, гавкотуха страшна, іноді досить просто глянути на неї якось зацікавлено і вона тут же впадає в шал - стрибає, танцює, гавкотить, лізе тобі прямо на голову і всіляко виказує свою енергійність і любов до життя. Ми її називаємо циганочка і ай-нане, бо їй тільки дай можливість танцювати, скакати і веселитись.
Але при цьому більш слухняна і більше схожа на звичайну собаку, ніж на власне коргі з їх породною незалежністю і навіть зверхністю. Не ображається, навіть якщо її покарали за діло, вона вже через 10 хвилин така ж радісна і любляча як завжди.
Липучка страшна, навіть коли міцно спить вночі, встає супроводжує мене в туалет або на кухню води попить, ніколи не залишиться в кімнаті, якшо ми з неї вийшли, ходить хвостиком завжди. Мазуха ще більше ніж Моллі, але вона не просто тулиться і лагідно лиже руку, а нападає і облизує тебе з ніг до голови, при цьому видає купу звуку і взагалі всі емоції у неї дуже бурхливі і шумні. А ще вона знатний троль, тролить сестру іграшками і взагалі вона заводить у них всі ігри і доганялки.
А якшо коротко - то пацанка і панянка. Одна поважна і врівноважена адекватна собака, а друга невгамовне айнане і згусток енергії.

Ось наглядна демонстрація різниці в характері. Одна спокійно лежить і насолоджується близкістю хазяїна, а друге казиться і скаче по голові - вона так виказує свою радість
А взагалі порода просто казкова, дуже люблячі, дуже веселі і лагідні, як правильно сказали - обаяшки і няшки. Втілення щастя, чесне слово. Розумні, як і всі вівчарки, легко навчаються, все розуміють. Наприклад у нас нема паркану, вони знають де межі їхніх гульок. На город не ходять, вистачило три дні строго казати - вам сюди не можна. Після цього все літо лежали на межі городу і чекали мене звідти.
Мінусів у породи я для себе бачу тільки 3 - за їжу продадуться з потрохами, а ще треба мати немалу витримку шоб їсти під гіпнозом цих двух втілень няшноти і не ділитись. А ділитись не можна і взагалі потакати їхньому клянченню, бо коргі схильні до повноти що потім дуже негативно скажеться на спині. 2- занадто радісні і щедрі на любов, обожнюють всіх кого бачать, кидаються всіх лизати і лащитись. Я жартую із друзями - я на вас двох вівчарок натравлю, засмокчуть насмерть.

Ну і линька, це страшне, мене про таке не попереджали, я вже змирилась з тим шо буду вічно жити в шерсті, бо прибирати в період линьки нема сенсу взагалі, через 2 години знову по дому катаються перекотиполя із шерсті. А линька у коргі 2 рази на рік - з липня по грудень і з січня по червень, як жартують породники)))
Цитата:
Сообщение от Гизбрехт
Чудесные собачки! Мы когда-то гуляли с таким, море обаяния! А потом они переехали  А у вас пемброк или кардиган?
|
це пемброки, вони частіше руденькі і бувають ще триколорні, а кардигани трохи гладкошерстніші і переважно темні - чорні з білим, тигрові темно-коричневі, димчаті і дуже гарні попелясті з чорним. І вони трохи крупніші, трохи солідніші (не такі радісні морди

) і в них ще більші локатори.
Пемброк зліва, Кардиган зправа