Re: Чеснок.
Про вид мульчі для часнику. Найбільш оптимальний варіант листя чи хвоя, вони не так сильно ущільнюються і розкладаються за зиму, сіно до весни сильно зволожується, стає щільним і важким, що ускладнює вихід шилець на поверхню і може призвести до випрівання. Про зберігання часнику з моменту викопування і до посадки чи подальшого використання в їжу: просушую свій часник на горищі дачного будинку до середини серпня не обрізаючи листя і корені, температура там по людських мірках адська, градусів 35 - 40 наганяє. Але часник при цьому почувається добре, а от всі можливі і неможливі грибки і личинки гинуть, якщо не масово, то в більшій своїй кількості. Після такої просушки зимовий часник лежить до наступного врожаю в квартирних умовах, головне забрати його з горища до початку зниження літніх темп і підвищення вологи, а той що на посадку залишаю на горищі до моменту посадки. Свій часник пробувала висаджувати і з протравлюванням в максимі і без нього, особливого впливу на якість викопаного врожаю не побачила. За весь період вирощування (з листопада до липня) підходжу до нього двічі, коли саджу і коли викопую... ніякого додаткового поливу чи підживлення він не бачить. Умови: сорт - невідомий (4-6 зубців в головці) крупний, грунт - пісок, глибина посадки - 7-10 см, схема посадки - 10 см між зубцями в рядку і 20 см між рядками, час посадки - з 20 жовтня і до 1 грудня (це вже як повезе), під час осінньої посадки - зола в кожну лунку чи в рядок, мульчування - відразу після посадки зубців. Середня вага головки часнику після просушки і обрізки у такої мачухи як я 48 грам, в класичну часникодавку зубчик не поміщається, доводиться розрізати)))
|