Цитата:
Бо тих заквасок стільки, що я заплуталась
|
Не треба ускладнювати собі життя та платити зайві гроші. Для домашньго варіння треба мати якусь закваску,
яка має як мезофільні, так і термофільні культури...



Для дому достатньо купити пакунок
"Емменталю" Я робив у тому році всі сири на цій заквасці. Там присутні культури, які дозволяють робити як високотемпературні сирі, так і низькотемпературні. Дали десь за 50 грн
купуємо таку закваску. Це те, що продають як "для качотти/моцарелли/сулугуні..." Для моцарелли незамінна річ

І мені дуже подобається сметана на ній (тягуча)
Плісняву можна купити в якомусь інтернет магазині, де її продають окремо а не в комплекті. Її треба дуже мало.
Фермент який більш подобається
Цього набору вистачить дуже на довго. Це така рекомендація дружня, бо якщо купувати ті комплекти "для чогось", то і грошей не напасешся, і ніколи не розберешся що не так, це "шлях у нікуди". Якщо закваска одна та гарантована, то всі косяки від виготовлення, як та що робиш ручками...