Показать сообщение отдельно
Старый 15.09.2017, 15:09   #2509
фотограф
Увлеченный
 
Регистрация: 20.09.2016
Адрес: Сумская обл.
Сообщений: 304
Сказал(а) спасибо: 57
Поблагодарили 1,166 раз(а) в 250 сообщениях
фотограф has much to be proud ofфотограф has much to be proud ofфотограф has much to be proud ofфотограф has much to be proud ofфотограф has much to be proud ofфотограф has much to be proud ofфотограф has much to be proud ofфотограф has much to be proud ofфотограф has much to be proud of
По умолчанию Re: Домашнее сыроделие. Кисломолочные продукты в домашних услових.

Цитата:
Бо тих заквасок стільки, що я заплуталась
Не треба ускладнювати собі життя та платити зайві гроші. Для домашньго варіння треба мати якусь закваску, яка має як мезофільні, так і термофільні культури...
Для дому достатньо купити пакунок "Емменталю" Я робив у тому році всі сири на цій заквасці. Там присутні культури, які дозволяють робити як високотемпературні сирі, так і низькотемпературні. Дали десь за 50 грн купуємо таку закваску. Це те, що продають як "для качотти/моцарелли/сулугуні..." Для моцарелли незамінна річ І мені дуже подобається сметана на ній (тягуча)
Плісняву можна купити в якомусь інтернет магазині, де її продають окремо а не в комплекті. Її треба дуже мало.
Фермент який більш подобається
Цього набору вистачить дуже на довго. Це така рекомендація дружня, бо якщо купувати ті комплекти "для чогось", то і грошей не напасешся, і ніколи не розберешся що не так, це "шлях у нікуди". Якщо закваска одна та гарантована, то всі косяки від виготовлення, як та що робиш ручками...

Последний раз редактировалось фотограф; 15.09.2017 в 15:17.
фотограф вне форума   Ответить с цитированием
5 пользователя(ей) сказали cпасибо:
flowerss (15.09.2017), Ветка (15.09.2017), евгения (06.10.2018), ната чутівка (15.09.2017), Розочка (15.09.2017)