Показать сообщение отдельно
Старый 04.09.2017, 17:02   #2481
фотограф
Увлеченный
 
Регистрация: 20.09.2016
Адрес: Сумская обл.
Сообщений: 304
Сказал(а) спасибо: 57
Поблагодарили 1,166 раз(а) в 250 сообщениях
фотограф has much to be proud ofфотограф has much to be proud ofфотограф has much to be proud ofфотограф has much to be proud ofфотограф has much to be proud ofфотограф has much to be proud ofфотограф has much to be proud ofфотограф has much to be proud ofфотограф has much to be proud of
По умолчанию Re: Домашнее сыроделие. Кисломолочные продукты в домашних услових.

Цитата:
Сообщение от Розочка Посмотреть сообщение
Докладую
Російський робила вперше. Пресувала в відерці 3х літровому. 1год - 2ваги, 1год - 4 ваги і пару год 8ваг. А що саме не так?
В мене на фото він не суцільний, а якось з "шматочків" наче, може так видно...Точніше, якщо казати по заумному, він "не закритий", там напливи, нерівна поверхня. Краса тут не до чого, але якщо він такий там, де його давила форма, то в середині він точно не однорідний. Там можуть бути пустоти, залишки сироватки... Нам це не потрібно. Нам потрібен такий

Коли на поверхні ми не бачимо склеєних зерняток чи якихось переходів тріщинок - суцільна поверхня. Як цього добитися? Перша умова - сирне зерно повинно бути приблизно однакового розміру. Після нарізки і вимішування зернятка повинні однаково віддати сироватку. Щоб деякі не були як кульки з сироваткою. Друга умова - при пресуванні обов'язково використовувати тканину, або якісь сіточку, просто сир до пластику нізззя. Бо сироватка не буде відходити!!!!! Обов'язково "переодягати" сир. Тобто після першої ваги вийняли сир з форми, по новому завернули у тканину, перегорнули на іншій бік, поклали у форму - додали більшу вагу. Після першого пресування я використовую поясок з тканини та кружечки на низ верх. Формування сиру "тільки "з пласта". Це означає, що коли ви закінчили варити сир, ви його або збираєте у тканину під сироваткою, або залишаєте у спокою під сироваткою і чимось збираєте там ( під сироваткою) до купи - хоч лопаткою для перегортанні котлет (бо сироватка гаряча) А потім цю "купу" не розламуючи викладаєте у вистелену тканиною форму, добре утрамбовуючи. Ще й поливши сироваткою...
Такий початок рецепту того сиру
фотограф вне форума   Ответить с цитированием
8 пользователя(ей) сказали cпасибо:
fialkanata (04.09.2017), flowerss (04.09.2017), George_0705 (04.09.2017), Liliya (25.09.2017), Marta (04.09.2017), tysya2003 (04.09.2017), Ветка (04.09.2017), Розочка (04.09.2017)