Цитата:
Сообщение от надежда м
Sveta, а про Мирончика подробнее можно? Для меня, для личного потребления - это находка! Я имею ввиду, растянутый период созревания. С Ред Хейвеном можете сравнить? Мне очень нужен персик и слива, которые созревали бы в первых числах августа.
|
Живці були взяті у Млієві у знайомої, походження свого персика вона не пам'ятає, можливо це вдалий випадковий сіянець

, а можливо і культурний сорт із втраченою назвою. Живці роздавались всім кому потрібно і не потрібно було, тому сортозразок вже став надбанням місцевості

та ріс майже в кожній господі. Свого часу я перетягла його та розмножила на Хмельниччині. Нагадує мені сорт Лісостеповий. Дерева почали плодоносити рано, на 2-3 рік. Має помірну силу росту, високу зимостійкість, щорічну щедру врожайність, високу стійкість до хвороб, посухостійкість. Плоди масою 70-80г. Кісточка відділяється легко. Зірвані надзелень за кілька днів доходять на підвіконні. Споживали із липня по серпень, кілька днів тому назад з'їла останній плід. Смак, аромат, соковитість-

. Редхейвен зібрали позавчора- за рядом ознак значно поступається Мирончику. Смак дещо пріснуватіший, простіший, нема тієї соковитості, аромату та цукристості, як у Мирончика. Зовсім не те

. І урожайність нижча..І достигає Редхейвен трішки пізніше.