Re: Домашнее сыроделие. Кисломолочные продукты в домашних услових.
Діма, а як ти гадаєш сири з великими дирками треба строго 2-3 неділі в теплі держати, або, як роздулись, то можна повертати в холод...я оце думаю, зараз жара і вчора поміряла т. в кімнаті, де вони в мене лежать, а там під 30, може це дуже жарко для них, або вони в мене вдалі получілися, або я багато пропіонок поклала,або дуже жарко, але надуваються вони чудово...аби там розривів в середені не було...вчора в групі в фб мені сказали, що я дуже багато наперла в них припіонків і їх дуже розпирає....але клала наче по рецепту...ще замітила, що деякі починають "пухнути" ще в холоді, а потім в теплі бистренько збільшуються, а ось у мене є емменталь один і аля ярлберг (такий як я вчора маленький розрізала, тільки більший), так от вони лежали в теплі майже 3 неділі і тільки в кінці почали надуваться, в чому цікаво причина? Мені дуже подобається їх смак, майже пів сира вже сама з"їла...що не сподобалось- скоринка має класний аромал, а от смак прогорклого масла, може їх витирати потрібно, коли вони стікають маслом...зараз у мене гріється маасдам з козиного молока, так вже калюжа масла натекла...
|