Віта, я поки що пробую на 9л, нажаль більше неможу молока взяти , бо ще телятко досить випиває.
Робила за рецептом з інтернету:
згусток нарізала вінчиком, і зразу каструлю на вогонь(найменший) і на протязі 30 хв помішувала зерно і доводила до температури 40 градусів, Залишала на 30 хв. Зливала сироватку, на дні утворюється доволі міцний пласт, різала на 4 частини в каструльку, котру занурила в більшу з гарячою водою 45градусів і в духовку, кожні 10 хв, перевертала ,так 4 рази, Далі різала на кубики 1х1см, ще раз в духовку на парову баню, далі ці кубики перемішувала з сіллю, в форму і під прес 10літрів, через 1год, перевернула і прес 20л на ніч. утворюється дуже туга голівка, шкірочка сохне моментально,завтра покрию латексом( в рецепті бандажування, але на цей подвиг я не готова).
Що хочу сказати, мені сподобалось своєю простотою.Та голівка ,що в пятницю варила то вже дуже суха поверхня, немає нічого липкого.далі буде видно. Кусочок відрізала, дала чоловіку на пробу, перше що сказав: то якийсь інший сир ти зварила? Класний. Не впевнена що все зробила, як книжка пише

,та результат поки що тішить.Досить просто.
Доречі, завтра вийму, той сир Зігеркейзе з вина, і зразу ж попробую, на вигляд дуже симпатичний...