Діма, повірю на слово, і буду теж робити більш високотемпературних сирів...хоча подивившись на твій маасдам і собі вже 2 штучки наваяла, один з них з козиного молока, невеличкий правда 1.5 кг, сьогодні тільки витянула з росолу....А твоєму "батону" який "вік", зрозуміло, що 6місяців видержки краще ніж 3, але твоєму явно не 6, а він вже смачний...може можна і меньше видержувать?
---------- Post added at 05:27 ---------- Previous post was at 05:24 ----------
Цитата:
Сообщение от Funny_Sky
У меня пока получается пока только плавленые сыры делать. Вот нашла рецептик , и его и по вашим попробую приготовить. Надеюсь, получится вкусно.
|
Конечно будет вкусно, потому что натурально...хоть из творога, хоть из молока, лишь бы не магазинный...., когда то и для меня сыр из творога был совершенством...., а сейчас мечтаю о Горгонзоле
Цитата:
|
На рахунок того сиру, що вчора варила, рано після підвішання зважила 395 грам, а після 12год під пресом -295 грам, залишила ще на 12 годин, далі в вино...Лиш би смачним був
|
Люда, ну і що, шо не виликий, зате бистріше підсохне, я свої два експерементальних зробила з рікотти- посолила її , в тканину, в форми і під прес, майже два дні лежав, поки не став, як камінючка, зараз лежить в холодильнику підсихає, бо винна ванночка занята...я так розумію, гарно висушиний він буде подобний пармезану

, я якось, забула про ріккоту, що стікала на вулиці, на декілька днів, так її верхній слой так висох, що став як камінюка...