Показать сообщение отдельно
Старый 20.07.2017, 20:11   #2389
фотограф
Увлеченный

Поблагодарили 1,166 раз(а) в 250 сообщениях
фотограф has much to be proud ofфотограф has much to be proud ofфотограф has much to be proud ofфотограф has much to be proud ofфотограф has much to be proud ofфотограф has much to be proud ofфотограф has much to be proud ofфотограф has much to be proud ofфотограф has much to be proud of
По умолчанию Re: Домашнее сыроделие. Кисломолочные продукты в домашних услових.

Зараз "ростуть" ще три з пропіоніками, ростуть дуже добре. Я вже знаю, що вони вийдуть як треба. Здається можна вже зробити висновок, що головне це те, що б вони у процесі приготування не перекисли. Що можу порадити тим в кого немає Рн метру... Внесли закваску - не чекайте ті 40 хвилин як у рецептах, відразу додавайте хлористий та фермент. Після нарізання сгустку сміливо відбирайте сироватку. Я за 15 хвилин десь, відбираю 20 літрів з 38, іноді потім додаю 3 літри води, якщо кислотність росте. Якщо ні - не додаю. Відбираючи сироватку, ми обмежуємо "їжу" бактеріям, вони розмножуються повільніше, тому кислотність росте не так швидко. Це весь сенс "промивки зерна" - обмежити ріст кислотності... Розмір зерна в мене після варіння - трохи більше, ніж на Грюйер, десь як пів горошини... Ось якось так іх треба робити. Розріжу-покажу

фотограф вне форума   Ответить с цитированием
6 пользователя(ей) сказали cпасибо:
lyudmyla6y (20.07.2017), MariaNosal (28.07.2017), stolbchenko (17.09.2017), Ветка (20.07.2017), Женчик (26.07.2017), Розочка (13.08.2017)