Цитата:
Сообщение от Лешик
А что вы сделали потом с этой территорией? Как-то обеззаразили? И через сколько времени планируете там что-то снова высаживать (или уже высадили)?
У нас часть участка с большим количеством личинок (как я поняла, у нас они предпочитают песок). Пока там росли 2 сливы, я не догадывалась о масштабах (к тому же проливала их актарой для профилактики, тк при выкопке ям нашли пару штук). В этом году высаживали декоративные и через каждые полметра по личинке обнаруживалось. Для профилактики под каждый куст налили яда. Но хочу обработать всю территорию (примерно 20 х 10 м). Что посоветуете? и чтоб не разориться
И вопрос про аммиачную воду: какие пропорции? Точнее так: что такое аммиачная вода и можно ли ее получить иным путём, кроме растворения препаратов типа конфидора, актары?
|
Цей сад в мене був, коли працювала в Інституті, зараз до нього я ніякого відношення не маю

. Але..по приїзді у Мліїв частенко навідуюсь у колишні свої володіння. Кілька років площа стояла під чорним паром, навесні був висаджений новий яблуневий сад. Чи вносились в грунт отрутохімікати-не знаю, скоріше за все використовували препарати лише під час посадки (у нас раніше таке практикувалось). На жаль, ефект тимчасовий-на пів року-рік.
Здешевити боротьбу із личинкою та оздоровити грунт можливо шляхом посіву рослин, які містять на своєму корінні азотфіксуючі бактерії (люпин, конюшина) та хрестоцвітних (гірчиця) з подальшим заорюванням решток. Зазвичай, оздоровлення починають проводити за рік-два до запланованих посадок дерев. Якщо ж дерева вже ростуть, то можливий посів у міжряддя та ряди дерев.
Гарний результат дає також внесення органічних та мінеральних добрив, що містять у своєму складі значну кількість азоту.
Дійсно, на легких грунтах значно більше личинки, ніж на важких. На наших суглинках її майже нема.
Аміачна вода-це розчин аміаку. Препарати типу Конфідор, Актара, Нурел Д, тощо, не мають ніякого відношення до нього, у них у складі інші речовини, які мають інсектицидну дію і здатні знищувати личинку. Головне цим розчином добре промочити землю, щоб препарат дійшов до коріння та подіяв на шкідника.
Цитата:
Сообщение от Света Ш
Света, меня тоже интересует в какой пропорции разводить аммиак. Например тот, что продается в садовых магазинах, 25% в литровых бутылках, сколько лить на ведро воды? Потому как аптечный, только для слизней применяю.
|
При використанні аміачної води є ряд нюансів (речовина має високу летючість, при потраплянні в дихальні шляхи викликає отруєння, потрібно працювати в респіраторах), тому на невеликих ділянках доцільніше використовувати хім. препарати типу Конфідор, Актара, Пірінекс, Антихрущ, Нурел Д, Промет400, тощо. Звичайно, використовуючи ІЗЗ.
Цитата:
Сообщение от Лучик
В другой стороне сада, где также новопосадки колонок на одном из деревьев обнаружила такие листики
|
Лучія, на всякий випадок, оброби також рослини препаратами калію. Обпалені краї листя-симптоматика дефіциту цього елементу в грунті.
+ препарат, що рекомендувала Елена П.