Тема: Нарциссы
Показать сообщение отдельно
Старый 26.06.2017, 18:34   #1244
MixaP
Местный

Поблагодарили 6,878 раз(а) в 912 сообщениях
MixaP has a reputation beyond reputeMixaP has a reputation beyond reputeMixaP has a reputation beyond reputeMixaP has a reputation beyond reputeMixaP has a reputation beyond reputeMixaP has a reputation beyond reputeMixaP has a reputation beyond reputeMixaP has a reputation beyond reputeMixaP has a reputation beyond reputeMixaP has a reputation beyond reputeMixaP has a reputation beyond repute
По умолчанию Re: Нарциссы

Цитата:
Сообщение от desatka Посмотреть сообщение
Хочу сейчас рассадить нарциссы, пока видны сухие стебли
Знаю, что лучше в конце августа, но возможность есть именно сейчас, или в конце июля. Кто-то в это жаркий период рассаживал нарциссы? Поделитесь опытом плз..
Ми (я і дружина) в період цвітіння пов'язала іриси внизу кущиків різнокольоровими нитками, кожен сорт - записували відповідну назву, якщо відома, колір квітки, тобто, опис , або ж номер фото (наприклад, IMG-3871 і т.п). По завершенні цвітіння (листя потроху почало жовтіти і стелитися) повикопували разом з нитками і розклали по лоточках-ящиках у тіні під вишнею. Здається тижнів зо три чи чотири підсихали, беріг, накривав від дощу і перегріву. Позавчора перебрали, почистили. Листя-корінці фактично самі легко відділялися від цибулин. Порозкладали з нитками і дивлячись на записи та фото з ноута понадписували листочки в лотки і склали в картонний ящик. Все в літній кухні - сухо і прохолодно. У першій половині вересня висадимо.
У викопуванні був і практичний захід - окремі сорти налазили кущиками, тісно було, а заодно восени (як перецвітуть однорічні петунії, чорнобривці, айстри) перекопаємо з органікою. Дружина каже, що ніззя занадто гатити перегною, бо почнуть жирувати, не захочуть цвісти. Це і решти - тюльпанів та ірисів стосується. Все в міру, потроху перегною, попелу і мінеральних. Ну і перед втиканням в землю краще обробити цибульки нарцисів, та і тюльпанів, ірисів також, чимось типу Престижу, а навесні полити антихрущем чи актарою, щоб не згризли різні шкідники, навіть мишки можуть поласувати. Я чого ліз в ті цибульки - був інтерес трохи відібрати родичам і добрим людям. Частково вдалося, два сорти з трьома і однією+"дєтка) дружина не віддала, ще зарано, не розрослися А тюльпани я сам раніше чистив-переберав-сортував, там і цибулин більше було, і"дєтки" місцями рясно наросли, дружина і не замітила А кілька цьогорічних свіжокуплених ірисів не викопували, немає ще потреби. По гуглю ще почитайте, є багато порад з вирощування. Тюльпани висаджуємо пізніше, з часником в одні терміни, десь у жовтні. Ось такий короткий лікбез.
Чи садити-пересаджувати зараз - напевне ж можна, жовті ранні ми відразу висадили назад, в інше місце, їх дуже багато, дівати нікуди.

Последний раз редактировалось MixaP; 26.06.2017 в 18:41.
MixaP вне форума  
9 пользователя(ей) сказали cпасибо:
desatka (26.06.2017), Liliasha (17.10.2017), natabu (26.06.2017), skag (28.06.2017), Zaja (02.11.2017), Лешик (18.10.2017), Лида60 (27.06.2017), Марлена (26.06.2017), Руня (28.10.2017)