Показать сообщение отдельно
Старый 11.06.2017, 10:34   #2346
фотограф
Увлеченный

Поблагодарили 1,127 раз(а) в 247 сообщениях
фотограф has much to be proud ofфотограф has much to be proud ofфотограф has much to be proud ofфотограф has much to be proud ofфотограф has much to be proud ofфотограф has much to be proud ofфотограф has much to be proud ofфотограф has much to be proud ofфотограф has much to be proud of
По умолчанию Re: Домашнее сыроделие. Кисломолочные продукты в домашних услових.

Цитата:
Сообщение от dnd Посмотреть сообщение
Именно это у меня случилось сегодня. Пару минут паники, а потом ......стала спасать ситуацию. Нагрела воду и "помесила тесто".. Шарики получились....... Часа три поплавали в рассоле и один маленький шарик съеден. Странно, но внутри эти шарики мягкие.
Что это? Сулугуни или моцарелла? А так ли это важно? Просто вкусно!!!! И разнообразие.
Спасибо Вите и Жоржу за моральную поддержку....
Я ще простіше робив розкришив те що вийшло, зважив, додав 2% солі, побризкав все синьою пліснявою та у форму-кошик все натрамбував не сильно. Коли почала проростати пліснява, наробив дірок і обережно сир переклав у контейнер. Ну таке виходило, на 70% цілим шматком, а інше з країв просто кусками. Зліпив до купи і так він зрів. Порізати його потім було проблематично, він розпадався, але дуже добре росла пліснява - багато там міста пустого в середині було. Так ми його ложками, ложками

---------- Post added at 10:34 ---------- Previous post was at 10:04 ----------

я саме такі зрозумів, в ідеалі Грюйер та Емменталь відрізняються тим, що в другий додають пропіоніки. От Емменталь оригінальний, здається не я їв. Треба буде у дочці спитати, як він з Грюйером по текстурі у порівнянні.
Цитата:
твій уже після теплової витримки в холодильнику
Так, це сир після теплої витримки, сьогодні його пофарбую латексом.
Зроблю ка я сьогодні справжній "високотемпературний" Емменталь

ось доїдаю, я колись робив камамберчики..... зробив тонкими, приплюснулися, але що добре, вони "помірно рідкі", не течуть сильно і тісто все переробилося, це за годину витік після розрізання.Зовсім не смердючі. Робив на заквасці "іпровіт-актів", хоча не знаю, має це якесь значення...

Гм...доця написала, що текстури зовсім різні, Грюйер так як ми і бачимо його, крихкий, з цими кришталиками хрусткими всередині, весь що у продажу, а Емменталь десь як наші магазинні, але тільки на 50% твердішій... Ріжеться але не крихкий...

Последний раз редактировалось фотограф; 11.06.2017 в 10:58.
фотограф вне форума   Ответить с цитированием
6 пользователя(ей) сказали cпасибо:
dnd (25.06.2017), jull (13.06.2017), lyudmyla6y (11.06.2017), MariaNosal (28.07.2017), Ветка (11.06.2017), Женчик (24.06.2017)