Цитата:
Сообщение от dnd
Именно это у меня случилось сегодня. Пару минут паники, а потом ......стала спасать ситуацию.  Нагрела воду и "помесила тесто".. Шарики получились.......  Часа три поплавали в рассоле и один маленький шарик съеден. Странно, но внутри эти шарики мягкие.
Что это? Сулугуни или моцарелла?  А так ли это важно? Просто вкусно!!!! И разнообразие.
Спасибо Вите и Жоржу за моральную поддержку.... 
|
Я ще простіше робив

розкришив те що вийшло, зважив, додав 2% солі, побризкав все синьою пліснявою та у форму-кошик все натрамбував не сильно. Коли почала проростати пліснява, наробив дірок і обережно сир переклав у контейнер. Ну таке виходило, на 70% цілим шматком, а інше з країв просто кусками. Зліпив до купи і так він зрів. Порізати його потім було проблематично, він розпадався, але дуже добре росла пліснява - багато там міста пустого в середині було. Так ми його ложками, ложками

---------- Post added at 10:34 ---------- Previous post was at 10:04 ----------
я саме такі зрозумів, в ідеалі Грюйер та Емменталь відрізняються тим, що в другий додають пропіоніки. От Емменталь оригінальний, здається не я їв. Треба буде у дочці спитати, як він з Грюйером по текстурі у порівнянні.
Цитата:
|
твій уже після теплової витримки в холодильнику
|
Так, це сир після теплої витримки, сьогодні його пофарбую латексом.
Зроблю ка я сьогодні справжній "високотемпературний" Емменталь
ось доїдаю, я колись робив камамберчики..... зробив тонкими, приплюснулися, але що добре, вони "помірно рідкі", не течуть сильно і тісто все переробилося, це за годину витік після розрізання.Зовсім не смердючі. Робив на заквасці "іпровіт-актів", хоча не знаю, має це якесь значення...
Гм...доця написала, що текстури зовсім різні, Грюйер так як ми і бачимо його, крихкий, з цими кришталиками хрусткими всередині, весь що у продажу, а Емменталь десь як наші магазинні, але тільки на 50% твердішій... Ріжеться але не крихкий...