Показать сообщение отдельно
Старый 10.06.2017, 20:18   #2343
фотограф
Увлеченный

Поблагодарили 1,166 раз(а) в 250 сообщениях
фотограф has much to be proud ofфотограф has much to be proud ofфотограф has much to be proud ofфотограф has much to be proud ofфотограф has much to be proud ofфотограф has much to be proud ofфотограф has much to be proud ofфотограф has much to be proud ofфотограф has much to be proud of
По умолчанию Re: Домашнее сыроделие. Кисломолочные продукты в домашних услових.

Цитата:
Сообщение от Ветка Посмотреть сообщение
Після посолу став твердіший, але все одно насторожує, ну хай полежить- позріє, а там видно буде...
Діма, а ти свій рецепт грюєра писав? Щось не пам'ятаю...
Треба зробити....
Та все просто, ще мені подобається, що не потрібно пастеризувати молоко, пишуть вмирає все Після нарізання сгустку неспішно, за 45 хвилин підігріваємо зерно, вимішуючи до 52-54 градусів, виходить наче каструля з рисовою крупою, таке мале зерно формується, треба постійно мішати, бо посклеюється кусками. Потім пресуємо під сироваткою хвилин 15, потім виймаємо той пласт, що вийде, перекладемо у форму, якщо дозволяють умови ( каструля) робимо це все під сироваткою ( ой як руки пече), маленький прес зверху( я 5кг ставлю), через півгодини переодягаємо - ставлю 10 кг, ще через годину переодягаю і ставлю 20 кг. Годин через 5-6 у сіль...Є нюанси, зерно не повинно перекиснути, бо головка не склеїться, розпадеться. Так як ми не маємо можливості міряти кислотність зерна, орієнтуємося на сироватку. Якщо кислотність сироватки вже 6,4 - зливай сироватку та додавай води. Закваску я використовую Емменталь. Взагалі починаю слідкувати за кислотністю - гарна штука, в мене в тому році жоден сир з пропіоніками так не виріс, як в цьому, коли я почав слідкуватиі.

Чотири Грюйера зварив - жодних проблем.В тому році іноді навіть боявся підігрівати, чи 52, чи 55.... бо коли тоді кидав закваску на глазок( більше) багато перекісало, їстівне, навіть смачно - але не стабільно... Тільки зараз зрозумів.

Последний раз редактировалось фотограф; 10.06.2017 в 20:46.
фотограф вне форума   Ответить с цитированием
6 пользователя(ей) сказали cпасибо:
dnd (10.06.2017), jull (13.06.2017), lyudmyla6y (10.06.2017), MariaNosal (28.07.2017), Ветка (11.06.2017), Женчик (24.06.2017)