Цитата:
Сообщение от Оксана777
Поделитесь, плиииз, своими фирменными секретиками, пожалуйста. Буду оооочень благодарна!!!
|
Приблизно як картоплю.

Я вже разів зо три тут писав, нічого таємного і фірмового немає. Якщо довгі корінці - вкорочуємо, обрізаємо ножицями під кутом бокові листочки, центральний листок не ріжемо, якщо видніється такий. Саме у такому вигляді його порядні продавці повинні і висилати (пропонувати). Слабке місці - свіжий зріз бульби з недорозвиненою поділкою, саме зріз може стати джерелом загнивання і загибелі ірису (або надгризання шкідниками - те ж саме). Перед посадкою обробляю Престижем корінці, стебло, бульбочку, особливо зріз. Орієнтую корінцями на північ, роза вітрів, не падатиме, а на південну сторону, до сонця - бульбочку зі зрізом, ніби трохи припідняту, щоб не у землі, щоб швидко засох зріз. Якщо поділка висока, то можна підв'язати до кілочка. Задню частину після присипання корінців землею - поливаємо і мульчуємо, якщо жарко - притіняємю бур'янами (гілкою з листям) від перегріву. Поливати потроху, не переливати, бо погниє. Ірис - живуча рослина, всього дві рослини були пропали від переливу-загнивання за кілька років. Ознака приживання і росту - центральній листочок піде в ріст!

Через кілька тижнів бажано полити Антихрущем чи Актарою від гризучих. Зараз закінчується цвітіння, бульби з поділками для майбутніх суцвітть ще не наросли, краще розсаджувати трохи пізніше, ближче до осені ( в кінці літа), простіше і менше мороки з притіненням-поливом. Ірис з часом розростеться навколо першої бульбочки по кругу, тоді і розсаджувати кущ на нове місце (через 3-4 роки). Успіхів!