Цитата:
Сообщение от Олеся*
Отцвели карликовые ирисы. Когда их можно пересаживать- делить? Через неделю можно будет?
|
Не знаю, як карликові, а бородаті я буду ділити ближче до осені (коли почнуть потрохи засихати листки), а головне - добре наростуть бульби для наступного цвітіння, та і менша ймовірність загнивання (відрізати чи відламувати ж потрібно по живому, поливати-підживлювати, а раптом задощить чи слимак влізе...). Восени і гризучо-смоктучих менше, спати йдуть

У минулому році раніше розсадили, у спеку, пообрізали листки, і не паросли чомусь бульби, місцями низенькі суцвіття. А з куплених у травні на базарах один таки згнив повністю, а решту ледве врятували. Покупка-продаж і викопування в період цвітіння, чи навіть відразу після цвітіння - то вимушений, ПЕРЕДЧАСНИЙ захід, бо без цвіту ніхто з незнайомих купляти ірисів не буде. І ще. Перед посадкою бажано гарно обробити стебло, бульбочку і корінь чимось ядовитим типу Престижу (як передпосадковий обробіток картоплі), а потім пізніше ще й антихрущем якимсь полити.
І позитивчику додам (не все ж на померзлі іриси плакатися

) - мікроірисик як чудо природи розцвів (випадково у знайомих минулого року побачив, відкопнули), назви не знаю, у дитинстві такі колись росли, тільки темно-сині, на Черкащині на них казали Косарики, ніжний абрикосово-персиковий аромат: