Показать сообщение отдельно
Старый 17.05.2017, 17:37   #2415
Олександр
Местный

Поблагодарили 4,573 раз(а) в 325 сообщениях
Олександр has a reputation beyond reputeОлександр has a reputation beyond reputeОлександр has a reputation beyond reputeОлександр has a reputation beyond reputeОлександр has a reputation beyond reputeОлександр has a reputation beyond reputeОлександр has a reputation beyond reputeОлександр has a reputation beyond reputeОлександр has a reputation beyond reputeОлександр has a reputation beyond reputeОлександр has a reputation beyond repute
По умолчанию Re: Болезни роз ( продолжение)

Діапортовий рак може мати місце. Але. Він зазвичай розвивається на більш старих гілках. А в мене захворіли практично одночасно і однорічні і десятирічні кущі. До того ж, я старався добре доглядати за трояндами, і сказати що в мене були особливо запущені кущі-не можу.
Що стосується філлостіктозу. Мені теж пропонували обробляти від цієї хвороби. Обробки я проводив різними, сильними препаратами. Результату нуль.
Обрізка гілок не давала жодних результатів-молоді наросші листя на нових гілках хворіли так же само, як і на старших.
Всихання гілок також відбувалося.
Я в хворобах троянд не сильно розбираюсь, але мої фото дивилися досить сильні в цих питаннях розоводи, і песталоції (в минулі два роки) ніхто там не побачив.
Прискіпливий збір пораженого листя звісно результату не приніс жодного.
Сусідні кущі, в генах котрих немає гібриду Кордезії-не хворіли цією хворобою зовсім.
Хворіли (і в мене, і в моїх знайомих розоводів) виключно сорти, у кого в генах є гібрид Кордезії, і виключно плетисті. Це теж залишає питання, оскільки і філлостіктоз, і діапортовий рак, і песталоція можливі на більшості (або на всіх) трояндах, а тут получилась вибірка.
Наразі можу порадити вирізати старі гілки, поменше удобряти азотом (я свої хворівші в минулих роках цієї весни зовсім не удобряв азотом), оприскувати препаратами міді і Стробі (він напевне єдиний доказав помітну ефективність при пятнистості Кордесок, як у мене), проте ці всі дії не гарантують, що ці троянди будуть здоровими.
Буду радий, якщо форумчанам з плямами на листі, сильно похожими на мої, у плетистих Кордеса, вдасться вилікувати їх. І чекаю від вас такої інформації тут.

---------- Post added at 13:37 ---------- Previous post was at 13:09 ----------

Цитата:
Сообщение от Елка Посмотреть сообщение
Посмотрите "пестолоция роз", болезнь непривычная, быстротекущая. У меня из местного питомника похожее было на Ильзе Крон. Куст, вроде спасла, но очень хилый и слабый
Резать все,инструмент дезинфицируйте и руки тоже, и срочно купоросить..
Настя, я скопіював собі слова одного відомого розовода. Він доглядає троянди в себе в саду і в кількох садах, у його клієнтів.
Так от, дизенфікувати інструменти (і руки) після песталоції немає смислу. Песталоція-це гриб, тому через інструменти не передається. Дизенфікувати потрібно, наприклад, після бактеріального раку, тому що це агробактерія, а не гриб-паразит.
Коли троянд багато-то дезінфекція інструменту після багатьох кущів надто втомлююча.
І приклад, коли в мене кущі троянд поряд з хворіючими плетистими Кордеса-залишались повнісю здоровими, а за десять метрів від цих же хворіючих кущів такі ж самі сорти Кордеса так само хворіли (гриб легко переміщався через повітря, і поражав потрібний йому сорт).

Последний раз редактировалось Олександр; 17.05.2017 в 17:15.
Олександр вне форума  
12 пользователя(ей) сказали cпасибо:
desatka (21.05.2017), Elka (18.05.2017), Gusenitsa (16.05.2018), kalypsol (18.05.2017), lebedi (17.05.2017), svetalim (18.05.2017), елена.п (17.05.2017), Елка (17.05.2017), Нина (21.05.2017), Татьяна Цветаева (17.05.2017), Эмилия (18.05.2017), Южная (18.05.2017)