Показать сообщение отдельно
Старый 17.05.2017, 01:48   #2409
Олександр
Местный

Поблагодарили 4,573 раз(а) в 325 сообщениях
Олександр has a reputation beyond reputeОлександр has a reputation beyond reputeОлександр has a reputation beyond reputeОлександр has a reputation beyond reputeОлександр has a reputation beyond reputeОлександр has a reputation beyond reputeОлександр has a reputation beyond reputeОлександр has a reputation beyond reputeОлександр has a reputation beyond reputeОлександр has a reputation beyond reputeОлександр has a reputation beyond repute
По умолчанию Re: Болезни роз ( продолжение)

Цитата:
Сообщение от kalypsol Посмотреть сообщение
Отаке((...
Напишу неприємну інформацію, та ця пятнистість подібна на те, чим хворіли мої плетисті троянди Кордеса минулі два роки. Якщо через тиждень часу листя почне сильно сипатись з куща-то точно ця хвороба.
Уточню зразу, що лікування від філлостіктозу не принесло жодних результатів. Препарати міді, Ридоміл Голд, Скор, Топаз, Фалькон-нуль результату. А от Стробі тимчасово приторможує розвиток хвороби.
Для інформації-не стверджую 100%, що у Вас хвороба саме та, що у моїх плетистих Кордеса. Але досить подібна. У моїх декількох знайомих розоводів хворіли ці самі сорти і цією самою (незрозумілою) хворобою. Рішення за два роки часу ми не знайшли. В результаті, в минулому році я викопав (з хворіючих) Flammentanz 3 шт, Rosarium Uetersen 2 шт, Iceberg 1 шт, Amadeus 2 шт. Залишив з тих же хворіючих Rosarium Uetersen 1 шт, Uetersens Rosenkonigin 3шт. Сорта Sympathie в мене немає. Всі ці сорти обєднує поки одне-гібрид Кордезії. Хворіють цією хворобою у різних розоводів за багато кілометрів. Перша хвиля хвороби розвивається (дуже швидко) весною на початку бутоноутворення. Потім повторно по новому листю літом.
От декілька фото:

А так виглядав Flammentanz, правда ще й після опіку Фальконом, але до оприскування Фальконом ситуація була не надто краща (по боках від Flammentanz видно абсолютно здорові троянди):

Початок хвороби на Amadeus (пізніше більшість листя різко облетіло):

Все почалося з посадки у 2015 році кущів Uetersens Rosenkonigin, з Миколиної Садиби. Вони теж різко захворіли, і більшою мірою бачу причину саме в цих саджанцях (імовірно, саджанці були заражені вже при розсилці). Тоді різко в мене захворіли абсолютно всі саджанці, які були на ділянці, указаних вище сортів, і однорічні і десятирічні, але не одночасно-поступово, в залежності від конкретного сорту.
Може, у наших форумчан будуть якісь ідеї на рахунок цієї ситуації, і Миколиної Садиби? (можливо, хвороба пішла наприклад від Flammentanz (він захворів найпершим), а не від Uetersens Rosenkonigin? Але в мене за багато років і близько не було таких критичних ситуацій, а Rosarium Uetersen хворіли думаю максимум кількома листочками (за сезон) чорною пятнистістю, і цей сорт я вважав одним з найздоровіших. З іншої сторони, в інших розоводів, у кого захворіли цією невідомою хворобою наприклад Rosarium Uetersen -Flammentanz-а напевне зовсім немає на ділянці (можу уточнити).
Олександр вне форума  
12 пользователя(ей) сказали cпасибо:
=marina= (17.05.2017), Gusenitsa (16.05.2018), kalypsol (17.05.2017), Ksusha (21.05.2017), Svetmay (17.05.2017), ya (17.05.2017), Елка (17.05.2017), Марита (17.05.2017), Марічка (17.05.2017), Марлена (17.05.2017), Нина (21.05.2017), Эмилия (18.05.2017)