Цитата:
Сообщение от Ветка
Діма, щось в мене нічого не виходить зі сметани на ряжанкі відцідити- вона просто протікає через тканину, як сметана, а не тільки сиворотка...вона в мене не рідюча, але й не густа, як наприклад, йогурт...тканину в 2 раза склала, може треба більше?...
Пш метр придбала, тепер давай рецепт своєї моцарели з цифрами, як робиш , все в дрібницях, буду навчатися  ...
Ще хочу запитати по закваскам, хто скільки їх кладе, бажано мірной ложкою...я наприклад на 9-10л кладу половину самої маленької мірної ложки, може це мало, або багато? на "кончике ножа", як то для мене не зовсім зрозуміло, бо на нього можна граму загрузити, а можна і пів ложки...
|
Хай постоїть у холодильнику годин 12, стане ще густіше. А відразу, поки тепла так, рідка. І звісно ж, стікати повинна у холоді - холодильнику.
Я давно не додаю суху закваску. Коли щось роблю, то готую у йогуртниці закваску - на глазок, може на кінчику чайної ложки потрібної закваски на десь 150-200 грамів кип'яченого молока. Ставлю на таймер на ніч. Вже знаю, що повинно чотири години грітися, а потім до ранку стоїть вимкнена. Якщо творог, чи моцарелла, чи ось камамбери робив, то додаю таку порцію ( усю баночку) на 6-12 літрів молока, якщо у сметану - дві чайних ложки готової закваски на 0,5 літра. Творог, моцареллу періодично вмикаю газ, на десь пів минути, щоб каструля не охолола, перші години півтори ще й перемішую ( коли на творог скисає). Не більше чотирьох годин минає і все готово

А по РН - тягнутися моцарелла починає добре, коли РН сироватки, у який лежить наш сир ( чи яка з нього витікає) стає 5,1. Розчин для зберігання робив РН 4,9. В мене це на півтора літри десь на кінчику чайної ложки лімонки.