Показать сообщение отдельно
Старый 13.05.2017, 13:08   #2297
фотограф
Увлеченный

Поблагодарили 1,166 раз(а) в 250 сообщениях
фотограф has much to be proud ofфотограф has much to be proud ofфотограф has much to be proud ofфотограф has much to be proud ofфотограф has much to be proud ofфотограф has much to be proud ofфотограф has much to be proud ofфотограф has much to be proud ofфотограф has much to be proud of
По умолчанию Re: Домашнее сыроделие. Кисломолочные продукты в домашних услових.

Цитата:
Сообщение от Ветка Посмотреть сообщение
Діма, щось в мене нічого не виходить зі сметани на ряжанкі відцідити- вона просто протікає через тканину, як сметана, а не тільки сиворотка...вона в мене не рідюча, але й не густа, як наприклад, йогурт...тканину в 2 раза склала, може треба більше?...
Пш метр придбала, тепер давай рецепт своєї моцарели з цифрами, як робиш , все в дрібницях, буду навчатися ...
Ще хочу запитати по закваскам, хто скільки їх кладе, бажано мірной ложкою...я наприклад на 9-10л кладу половину самої маленької мірної ложки, може це мало, або багато? на "кончике ножа", як то для мене не зовсім зрозуміло, бо на нього можна граму загрузити, а можна і пів ложки...
Хай постоїть у холодильнику годин 12, стане ще густіше. А відразу, поки тепла так, рідка. І звісно ж, стікати повинна у холоді - холодильнику.
Я давно не додаю суху закваску. Коли щось роблю, то готую у йогуртниці закваску - на глазок, може на кінчику чайної ложки потрібної закваски на десь 150-200 грамів кип'яченого молока. Ставлю на таймер на ніч. Вже знаю, що повинно чотири години грітися, а потім до ранку стоїть вимкнена. Якщо творог, чи моцарелла, чи ось камамбери робив, то додаю таку порцію ( усю баночку) на 6-12 літрів молока, якщо у сметану - дві чайних ложки готової закваски на 0,5 літра. Творог, моцареллу періодично вмикаю газ, на десь пів минути, щоб каструля не охолола, перші години півтори ще й перемішую ( коли на творог скисає). Не більше чотирьох годин минає і все готово
А по РН - тягнутися моцарелла починає добре, коли РН сироватки, у який лежить наш сир ( чи яка з нього витікає) стає 5,1. Розчин для зберігання робив РН 4,9. В мене це на півтора літри десь на кінчику чайної ложки лімонки.
фотограф вне форума   Ответить с цитированием
Пользователь сказал cпасибо:
Ветка (13.05.2017)