Привіт!
Вибачте, трохи був зайнятий, то відписую аж тепер.
Думочка, моїм трояндам не раздолье. У мене ділянка під декоративні посадки приблизно дві сотки, а на сьогоднішній день у мене ростуть близько 250 кущів троянд. Близько половини кущів-Остінки. Також Гійо, Массад, Кордес, Мейян і деякі інші.
Трояндам моїм тісновато, доріжки весною нормальні, а пізніше, коли кущі розростаються-буває незручно по доріжках проходити (місця мало).
Велика частина моїх кущів троянд-досить дорослі, 4-7 років.
При посадці я віддаю перевагу більшій квітковій массі одного сорту, перед якомога більшою кількістю сортів по одній штуці. Тому більшість сортів в мене посаджені в кількості 2-3 кущів одного сорту поряд. В такій посадці є ще один великий плюс-буває, що якийсь кущ не хоче добре наростати, так при посадці кількох кущів одного сорту поряд-зазвичай хоча б один з цих кущів дає хорошу массу, що скриває недостатки погано розвиваючихся кущів. Наприклад, Фест Леді-посажено поряд два кущі, одночасно,-один кущ добре набрав масу і ріст коло 1,4м., а інший-три гілочки висотою коло 40 см. Тому інколи якщо читаю від розоводів відгуки, що якийсь сорт погано розвивається-вважаю, що ніколи не можна робити висновки лише по одному кущу певного сорту.
Макож частина сортів в мене посажені в кількості 1 шт. кущів кожного сорту, зазвичай то плетисті, або такі до яких немає змоги поряд продублювати такий же сорт, або котрі не сильно хочу дублювати.
Як написала Марина, клімат в мене трохи складний для вирощування троянд. Розарій знаходиться у 100 км. від м.Львів, в сторону Карпат, Львівської обл. Північні схили Карпатських гір затримують у нас холодні масси. Буває забагато дощів, від котрих загнивали сотні бутонів на великих кущах. Зараз як я сказав-багато кущів подорослішали, тому більш стійкі, а також від загнивання бутонів я став застосовувати різні препарати, оприскуванням.
Ksusha, догляд у кожного розовода, так думаю, трохи відрізняється. Залежить найперше від клімату. Якщо коротко-то мої троянди отримують від мене любов і догляд

, при чому ці два поняття взаємоповязані

. Якщо Вас цікавить щось детально-питайте. З харчування

троянди дуже люблять поливом настоянний і розведений куряк, до того ж він покращує структуру грунту. Також застосовую оприскуванням Плантафол, особливо для цвітіння, складу 10.54.10. Стараюсь вносити в грунт поменше мінералки, щоб не погіршувати структуру грунту. Також осінню попіл, на протязі сезону профілактика і лікування хвороб, потім укриття на зиму і т.д. Найважче укриття, в котрому мені допомагає мама, а також обрізка весною забирає багато часу.
Найбільша кількість кущів одного сорту в мене Jubile du Prince de Monaco, 7 штук посадив півкругом. Цвіте пишно, в тому числі повторно, квіти великі, до дощів терпимий, а сонце любить. Тут на передньому плані (фото розмите, оскільки зроблено в хмарну погоду після дощу, на фото також Rokoko, Westerland, Charles Austin, Caramella, Teasing Georgia, Benjamin Britten, Pat Austin):

Versigny, Paul Bocuse, Notre Dame du Rosaire, Сhantal Merieux:

Burgundy Ice, Lavender Ice:

Angela, до цього одного куща посадив по боках ще по одному:

Sahara, тут три кущі в ряд, біля огорожі: