Показать сообщение отдельно
Старый 30.03.2017, 21:56   #2233
фотограф
Увлеченный

Поблагодарили 1,166 раз(а) в 250 сообщениях
фотограф has much to be proud ofфотограф has much to be proud ofфотограф has much to be proud ofфотограф has much to be proud ofфотограф has much to be proud ofфотограф has much to be proud ofфотограф has much to be proud ofфотограф has much to be proud ofфотограф has much to be proud of
По умолчанию Re: Домашнее сыроделие. Кисломолочные продукты в домашних услових.

Цитата:
Сообщение от lyudmyla6y Посмотреть сообщение
Ось воно що, а я все переймаюсь на рахунок сиру, а бринза -інший технологічний процес, все таки зерно промиваю, та то намарне, життя покаже, що з того вийде (3 голівки обмазані стоять в холодильнику,поки що все ттт).
Але найбільш мене вразило те , що закваски треба підготовлювати (ст. 65), а не просто посипати по поверхні молока, як це показують у роликах, виходить ми вже із самого початку робимо все шкереберть, і фермент теж розводиться у воді (35град.) зазделегідь, а не так як я за 1-2 хв. до вливання в молоко.
Особисто мені було цікаво переглянути, дякую.
Ну то книжка стара, і закваски зараз є прямого внесення , а раніше їх готували. Та це не так суттєво. Більш корисним там є деякі корисні штуки, як то що підготовка молока - обов'язковий процес, ні в якому разі не парне... та і самі бачите, рецепт дві сторінки, а всякого різного купа... А ось що мені не подобається - внесення якихось там жирів, білків Масове виготовлення, що поробиш. І розсіл там позначена кислотність, мабуть не даремно... Я так вважаю, для дома (в мене різне молоко завжди) треба зробити собі правило - молоко пастеризувати, та робити сир з нього не раніше, ніж на наступний день. Закваску я іноді готував теж у йогуртниці, але в цьому році я вже буду міряти кислотність, тоді і можна буде зробити висновок, що та як краще... А поки якось все заплутано... Весь сир в мене відрізняється за смаком, само різниці чи солодше, чи більш кислуватий. Хоча якщо поруч не класти два різних - поганого не було

Последний раз редактировалось фотограф; 30.03.2017 в 22:07.
фотограф вне форума   Ответить с цитированием
2 пользователя(ей) сказали cпасибо:
lyudmyla6y (31.03.2017), Ветка (31.03.2017)