Цитата:
Сообщение от lyudmyla6y
Ось воно що, а я все переймаюсь на рахунок сиру, а бринза -інший технологічний процес, все таки зерно промиваю, та то намарне, життя покаже, що з того вийде (3 голівки обмазані стоять в холодильнику,поки що все ттт).
Але найбільш мене вразило те , що закваски треба підготовлювати (ст. 65), а не просто посипати по поверхні молока, як це показують у роликах, виходить ми вже із самого початку робимо все шкереберть, і фермент теж розводиться у воді (35град.) зазделегідь, а не так як я за 1-2 хв. до вливання в молоко.
Особисто мені було цікаво переглянути, дякую.
|
Ну то книжка стара, і закваски зараз є прямого внесення , а раніше їх готували. Та це не так суттєво. Більш корисним там є деякі корисні штуки, як то що підготовка молока - обов'язковий процес, ні в якому разі не парне... та і самі бачите, рецепт дві сторінки, а всякого різного купа... А ось що мені не подобається - внесення якихось там жирів, білків

Масове виготовлення, що поробиш. І розсіл там позначена кислотність, мабуть не даремно... Я так вважаю, для дома (в мене різне молоко завжди) треба зробити собі правило - молоко пастеризувати, та робити сир з нього не раніше, ніж на наступний день. Закваску я іноді готував теж у йогуртниці, але в цьому році я вже буду міряти кислотність, тоді і можна буде зробити висновок, що та як краще... А поки якось все заплутано... Весь сир в мене відрізняється за смаком, само різниці чи солодше, чи більш кислуватий. Хоча якщо поруч не класти два різних - поганого не було