Цитата:
Сообщение от Нина
Це молоденькы деревця, там кора не товста. А цикадки пасуться на траві і потім заскакують на стовбур. Я одержалв восени три черешні від форумчанина з виноградного, всі три були заражені буйволовидною цикадкою, саме більше з низу, як їй вдалося плигнути на стовбур. А от гілочки були чистими.
А до чого пасовище до цикадок, який зв"язок?
|
Ви ж самі написали, що цикадки пасуться на траві. Там місцевість болотиста, осока, різнотрав"я. Там де не оброблена земля, там найбільше цикадок. Чим ближче до пасовища дерево, тим більше ран на гілках. У мене у дворі 9 дерев, жодне не побите цикадкою, а от в садку біля пасовища їх хватає.
---------- Post added at 20:41 ---------- Previous post was at 20:08 ----------
Цитата:
Сообщение от oksi5
Яблоня плохо реагирует на любую обрезку, получаются некрасивые раны,заростают с дуплами.. Ничего подобного нет на других яблонях.
|
На першому фото не яблуня, а якийсь хворий задохлик. На вашому місці я б пересадив би це деревце. Можна в тому самому місці, але викопати добру яму, поміняти землю і добре заправити. Заодно побачите що там не дає йому рости, може навіть викинути прийдеться. А там що навколо, асфальт? Якщо так, тоді не знаю, може там квітку якусь посадити.