Цитата:
Сообщение от natabu
... а вот как бы сделать шаль в несколько цветов, не имея пряжи Кауни. У меня много хороших остатков, которые сочетаются между собой по цвету и толщине...
|
Це не дуже легко, але можливо! Якщо ажур можно поділити на сегменти, то плести ряди сегменту одним кольором. Коли ажур складний, то треба дуже ретельно підбирати градієнти, і плести, ну, хоча би по 2-4 рядочки, в залежності від ажура.
А стосовно Кауні - так її теж треба рвати, хоча це і боляче...

спочатку...

бо вона дуже легко з"єднується - потерти кінчики, таке собі мініваляння - і нічого не видно. Подивилася свої багатокольрові виробі - для приклада підійде шаль, яку я сплела 4 роки тому.
Радужный Венок из листьев.
Пошло 280 г (1120 м) эстонской шерсти Кауни 8/2 Радуга, спицы № 4,5. Размеры шали: размах 170 см, высота 90 см.
Фото на блокировке. Это ШОБ показать, какие иголки я использую. :)
Я тоді в КЗ на міському форумі багато Кауні набрала, і тонкої, і товстої. Коли залишилися лише маленькі моточки, то я іх поміксувала і наплела своїм дітям-онукам яскравих жилетів.
Тричі в"язала із секціонного бамбука - приходилося різати нитку, щоб візерунок виглядав гарно. Те ж саме можно плести із різнокольрової ниточки одної фактури та товщини. Головне - не боятися! І все вийде неперевершено!