Цитата:
Сообщение от язичник
Мо краще спочатку запитати у Нина про стійкість Буковинської бомби до основних захворювань виходячи з практики вирощування у Київській області. Тобто,приблизний відсоток здорових і зіпсованих плодів. Бо виробники кожного сезону обробляють свої дерева від хвороб і не ведуть статистики природньої стійкості різних сортів до болячок. А мо просто приховують цю інформацію
|
Мій горіх хворіє бактеріозом--горіхи на дереві чорніють та частково опадають. Ті почорнілі, що залишаються на дереві, часто бувають підгнивші. Спочатку на листях з"являться чорні плями, потім на черешку, хвороба згодом переходить на гілочки та зимує в корі. Спеціалісти пишуть, що тонкошкірі горіхи більше страждають на цю хворобу, ніж товстошкірі.
Борюся з нею за допомогою мідних препаратів. Тоді можна досягнути непоганих результатів. Все залежить від кількості та якості обробок.
Ще ці горіхи часто підгнивають при зберіганні, як що їх зібрати після дощу, або вони полежали на мокрій землі. Висушити велику кількість швидко дуже важко, і мокрі шкаралупки покриваться такою ніби пліснявою, що надає їм нетоварний вид. Хоча в середині вони нормальні. Підгниють, як що їх терміново не сушити тонким шаром.