Показать сообщение отдельно
Старый 11.03.2017, 20:22   #2043
lyudmyla6y
Освоившийся

Поблагодарили 549 раз(а) в 116 сообщениях
lyudmyla6y is a splendid one to beholdlyudmyla6y is a splendid one to beholdlyudmyla6y is a splendid one to beholdlyudmyla6y is a splendid one to beholdlyudmyla6y is a splendid one to beholdlyudmyla6y is a splendid one to behold
По умолчанию Re: Домашнее сыроделие. Кисломолочные продукты в домашних услових.

Спасибо Вам за советы. Завтра посидим на сайтах и надеюсь закажем форму и необходимые закваску и фермент. Пока я как бы набиваю руку (образно). Вот сегодня опять была проба пера. Подогрела молоко ( 9 л. ) до 35, далее вылила разведенный пепсин, мешала 2 мин.,оставила на 45 мин., резала, мешала около 10 мин., оставила на 30 мин. и так 3 раза.Потом мешала с подогревом 30 мин. Отобрала 900 гр. сыворотки , влила кипяток, перемешала, оставила на минут 5, отобрала 3л сыворотки , вода, перемешивание, ну и выливала в ведерко (как на видео сыроделие), но сначала немного убрала жидкости, дальше под пресс, эти зернышки были как резиновые. Кажется мне что перемудрила. Понимаю, что твердые сыры должны выстояться, и я только учусь. Благодарна Вам за ответы,очень хочется научится делать не как-нибудь, а хорошо и мне еще учиться и учиться.

---------- Post added at 20:22 ---------- Previous post was at 19:45 ----------

Цитата:
Сообщение от фотограф Посмотреть сообщение
Гауда це б була через кілька місяців, при правильному визріванні. А поки це просто сир з ферментом, і зовсім не принципово, які там дірочки
Я б спочатку радив вирішити, який сир є бажання, а головне можливість робити. Далі треба вирішити, якій об'єм молока на це буде виділятися. Від цього залежить які форми потрібні, та які каструлі треба шукати. Якщо йдеться про "швидкі" сири - бринзи, фети, адигейській, моцарела, сулугуні... Те, що з'їдеться за тиждень, два-три після виготовлення, то мабуть достатньо тільки ферменту...
Ось в тім то і річ , що маю бажання навчтись робити тверді сири ( родичі підштовхнули, бо ненаважувалась). Поки що я лишень хочу чітко уяснити для себе всі процеси, інформації сила силенна, в мене все змішалось. Кількість молока для мене, в даний момент, другорядна оскільки , хочу чітко розуміти як виглядає голівка сиру до витримки, здивували дірочки, ось тому звернулась до всіх Вас з проханням про допомогу, так як тут зібрались люди до вміння яких мені ще рости і рости. Дякую.
lyudmyla6y вне форума   Ответить с цитированием
Пользователь сказал cпасибо:
Ветка (11.03.2017)