PDA

Просмотр полной версии : Посіви . Закритий грунт. Рік 2023.

apple1210
13.01.2023, 14:25
Вчера перебрала, рассортировала семена и сегодня уже высеяла кустовой укроп в горшок на окне. Еще месяц где-то и перчики можно высевать.

садовник
13.01.2023, 18:36
Все, що сієм в хаті, крапаєм сюди.:wink:

Татьяна Тройни
13.01.2023, 19:19
я посію завтра гіркий перчик. Крапаю тута:wink:

apple1210
13.01.2023, 20:49
Не зарано? Чи то кімнатний варіант?

Zavr
13.01.2023, 21:10
да хоч куди крапайте, аби був контент...
а то так сумно, що тут коїться зараз...
я томати декілька штучок посіяв, для контейнерів, щоб раніше були, да й просто руки засвербіли..

NaLiKa
14.01.2023, 10:07
О, посівна відкрилася!!!:Yahoo!:
Теж на днях думаю сіяти гострий перець. В мене модне насіння від нашої Світлани Еви, баккатуми та хіненси, їх висівають в січні.

Татьяна Тройни
14.01.2023, 14:40
Не зарано? Чи то кімнатний варіант?

я тільки гіркий. Бо дуже він тугодумний:roll:

Sokolskih
14.01.2023, 23:13
Я цього року вперше буду вирощувати розсаду, планую посадку помідор, огірків і по пару кущів солодкого перцю та баклажан (чисто на пробу) з помідорами і огірками я дружу, а перець і баклажани для мене поки складні культури, якщо буду вирощувати у високих грядках (теплиці ще немає) коли краще висівати розсаду?

NaLiKa
16.01.2023, 09:05
Я солодкий перець і баклажан сію в середині лютого. В мене теж відкритий грунт, теплиці немає. Якщо весна тепла, то висаджую раніше під агроволокновий парничок, але в тому році, оскільки весна була прохолодною, висаджувала вже після 20 травня і нічим не накривала. Але в мене є можливість винести розсаду в квітні в неотоплюване приміщення, якщо у вас тепла квартира, то може варто ще пізніше сіяти.

Ирина X
16.01.2023, 16:17
Шановна громадо, а як ви плануєте вирішувати питання з підсвіткою? Бо світло ж зараз непрогнозоване :sad:
Я теж завжди з середини лютого повним ходом вирощувала розсаду баклажанів та перців. І томати індети для теплички. А цього року дивлюсь, що сонця практично нема і день ще дуже короткий.
Діліться досвідом :Rose:

садовник
16.01.2023, 16:23
То сійте пізніше, десь з 21 лютого. Або навіть з 1 березня.

NaLiKa
16.01.2023, 16:38
Подивилась записи. Перець та бакли сіяла 19 лютого. Росли без підсвітки, бо світла в нас з 28 лютого і по середину квітня не було зовсім. Але воно якось виросло, мабуть з переляку.:pardon:
Але хоч той рік і не показовий по зрозумілим причинам, думаю, що в другій половині лютого вже достатньо буде світла і без додаткового.

Zavr
16.01.2023, 19:11
Немає світла, то пів-біди, але зараз і тепла бракує. Я хоч і у власному будинку, і сам вирішую, яку температуру тримати в кімнатах, але мушу економити. Отож комфортних 25-28 для перців-баклажанів немає і не буде.

Чим нижче температура, тім довше триває процес всходів, потім росту. Тому якщо сіяти в березні, то біля батареї, і як проростуть, то швидко на світло. І там вони благополучно завмруть на місяць. Плавали - знаєм)

Тому сіяти краще в лютому, не пізніше. Ну це якщо без теплиці, і рослин ще в відкритому грунті чекає стрес не аби який.

язичник
17.01.2023, 07:39
У нас на перших підвіконних батареях від котла опалення в економ режимі градусник показує стабільні 27 при вуличній температурі від -3 до -8

Татьяна Тройни
17.01.2023, 13:01
Шановна громадо, а як ви плануєте вирішувати питання з підсвіткою? Бо світло ж зараз непрогнозоване :sad:
Я теж завжди з середини лютого повним ходом вирощувала розсаду баклажанів та перців. І томати індети для теплички. А цього року дивлюсь, що сонця практично нема і день ще дуже короткий.
Діліться досвідом :Rose:

я вирішила. :smile:Не світю.:wink: Немає чим:pardon:

apple1210
18.01.2023, 18:57
Не буду світити. Посію пізніше.

Ирина X
19.01.2023, 10:12
Добре, з підсвіткою (її відсутністю) визначились. Чекаємо, коли день подовжиться.
Тепер інша халепа: тепло під час пророщування насіння. Я приладналась використовувати електрогрілку і прорізані для насіннячка кухонні губки для миття посуду. Одна така губка вміщує 5-6 сортів. Такі губки вкладаю в зіппакети і на грілку. Вона дає десь 30 градусів. Завжди можна шось підкласти, якщо раптом загаряче.
Як зернятко накльовується, саджу в касети. Касети тримаю в пластикових контейнерах ( від печива чи т.і.) знову ж таки на грілці до появи ростків. Тоді вже на стеллаж.
Питання в студію: де узяти тепло, якщо будинок на електриці? Вдома зараз 14-16 за умови електрики 2години на 6-8 відсутності.:sad:

язичник
19.01.2023, 10:22
Питання в студію: де узяти тепло, якщо будинок на електриці? Вдома зараз 14-16 за умови електрики 2години на 6-8 відсутності.:sad:
Одна чотиривідрова кастрюля гарячої води пів дня тримає температуру майже як термос. Якщо обгорнути ватною ковдрою, температура стабільна протягом тривалішого часу

NaLiKa
19.01.2023, 11:49
Питання в студію: де узяти тепло, якщо будинок на електриці?

Колхозити якись грілки.:pardon: Гаряча вода в великих об'ємах, як написав язичник, або ось ще на ум прийшли оті акумулятори холода/тепла для туристичних холодильників, такі хрєні з кольоровою рідиною, котрі заморожуєш або нагріваєш і потім вони якийсь час тримають температуру. Тільки от все це потребує присутності та постійного моніторінгу, той ще головняк.

apple1210
19.01.2023, 12:33
Є хімічні грілки.
Характеристики Хімічна грілка для тіла 2E розмір M 135х95 мм до 12 годин (2E-BW12M)

Усе про товар
Характеристики
Призначення Для тіла
Час роботи 12 год
Тип грілки Одноразова
Вид Грілка-пакет
Колір Білий
Видавана температура
Средняя Температура: 53°C. Максимальная Температура: 63°C °C
Додаткові характеристики
Легкая в использовании – Не токсична – Без запаха
Країна-виробник товару
Китай
Посилання не дам, Садівник все одно видалить. Так і задати в пошук- хімічна грілка.

садовник
19.01.2023, 16:04
Одна чотиривідрова кастрюля гарячої води пів дня тримає температуру майже як термос. Якщо обгорнути ватною ковдрою, температура стабільна протягом тривалішого часу
Кастрюлю треба десь нагріти...

---------- Post added at 16:04 ---------- Previous post was at 16:03 ----------

Є хімічні грілки.

Посилання не дам, Садівник все одно видалить. Так і задати в пошук- хімічна грілка.

Можна ще в аптеці придбати багаторазову. Аптечна гріє на 75°...здається...:oops:

Олеся Ивановна
19.01.2023, 19:37
Колхозити якись грілки.:pardon: Гаряча вода в великих об'ємах, як написав язичник, або ось ще на ум прийшли оті акумулятори холода/тепла для туристичних холодильників, такі хрєні з кольоровою рідиною, котрі заморожуєш або нагріваєш і потім вони якийсь час тримають температуру. Тільки от все це потребує присутності та постійного моніторінгу, той ще головняк.
Зараз мене покусають,але...Знайомі и знімають кв.,коли було холодно,десь роздобули буржуйку (як в бані,з камінням) і гріють то все добро газом з баллону..:%),не так давно пишались,що вже місяць як не міняли баллон і тепло!Кв.1 кімн...Ну а що робити?:shock:

vitaya
22.01.2023, 20:09
Погуглила ..
Існують електричні грілки, що працюють від павербанку.

садовник
22.01.2023, 22:49
Мо відкриєм нову тему про підігрів посівів, нє?:wink:

---------- Post added at 21:49 ---------- Previous post was at 21:47 ----------

.Знайомі и знімають кв.,коли було холодно,десь роздобули буржуйку (як в бані,з камінням) і гріють то все добро газом з баллону..:%),не так давно пишались,що вже місяць як не міняли баллон і тепло!Кв.1 кімн...Ну а що робити?:shock:
нам мало бабахів з неба! :no::-o

apple1210
23.01.2023, 08:45
Укропчик. Вже підсвічую, тому що хмарно на дворі. Вмить витягуються.

https://thumbs4.imagebam.com/44/37/07/MEI9W10_t.jpg (https://www.imagebam.com/view/MEI9W10)

садовник
23.01.2023, 09:20
А чого вони такого кольору?:shock:

Городовой33
23.01.2023, 10:33
Зараз мене покусають,але...Знайомі и знімають кв.,коли було холодно,десь роздобули буржуйку (як в бані,з камінням) і гріють то все добро газом з баллону..:%),не так давно пишались,що вже місяць як не міняли баллон і тепло!Кв.1 кімн...Ну а що робити?:shock: Багато людей нехтують навіть самими очевидними правилами безпеки при використанні газ. балонів ,тягнуть їх в багатоповерхівки ,тулять до них саморобні горілки ,тому про використання балонів краще неписати взагалі та більш того наводити приклади жахливих наслідків а їх немало.Тоді може вбережемо чиєсь життя.

Kalina
23.01.2023, 23:04
Привіт сіячам! Посіяла селеру, вже зійшла. Тепер тримаю на лоджії, щоб менше тягнулася. На черзі буде цибуля порей. Все інше не раніше другої половини лютого, а то і березня.

Tata_
24.01.2023, 15:12
В мене було теж саме питання. Був графік 1,5/7-8 годин, тобто світло давали лише на 3 -4 години на добу порціями до 2-х годин. Тепла нема, взагалі. Першу партію пророщувала в духовці. Поставила на решітку плошки з насінням, на дно велику керамічну чашку з кип'ятком, випаровується і остиває не швидко, по суті баня. десь на 4 часа взагалі гарно, а потім воду міняла, але в мене є газова плиточка маленька. Не бігала б я з цими квітами, але на кінець травня готуюсь на участку приймати купу гостей, то треба квіти щоб були вже гарними. Як буду досвічувати, поки не знаю. Якось буду

Татьяна Тройни
24.01.2023, 15:36
вчора положила насіннячко у грунт(гіркий перчик). намочувала, прокинувся-наклюнувся дуже добре

apple1210
24.01.2023, 17:51
А чого вони такого кольору?:shock:

Це фітолампа такого кольору.

Sokolskih
24.01.2023, 23:07
Дякую всім за поради, зробила висновки і вирішила перець і баклажани сіяти приблизно десятого березня, томати - п’ятнадцятого-двадцятого березня, у мене є лампи і могла б досвічуватм, але при відсутності світла звісно проблема, може в березні і сонячного світла буде достатньо, про підігрів під час проростання насіння, я не подумала, потрібно шукати грілку яка буде працювати від павербанку.
Ще питання від новачка, порадьте який краще придбати грунт для розсади?

садовник
25.01.2023, 07:38
Якщо сіятиме 10 березня , то підсвічування не треба. На час сходів довжина світлового дня буде 12 годин. І з кожним днем збільшуватиметься.
Взагалі підсвічування потрібно саме для продовження світлового дня. Тоді розсада не витягується. Іноді підсвічують посіви, коли нема місця на підвіконні, але є можливість зробити стелаж десь в кутку в кімнаті. Тоді світити треба завжди.

Оксана_Чер
25.01.2023, 12:32
Ура!!! Посіви почалися! Сьогодні пару перчин гіркого перцю посію. Легше на душі стане ))

---------- Post added at 11:32 ---------- Previous post was at 11:28 ----------

Найкраще, найекономніше і з гарантованою якістю нагребти опаду в міських парках і додати легкого суглинку біля новобудов. Восени опад вигрібають комунальники, і це нікому не буде завдавати шкоди
Я б з радістю нагребла би , але... уявляю, що я гребу опад в мішки в міському парку, а поряд знайомі по алеям прогулуються...

садовник
25.01.2023, 23:22
Ще питання від новачка, порадьте який краще придбати грунт для розсади?
Зараз доволі добрий сортимент грунтів. Все залежить від глибини кишені.
Для посівів дуже добрий кокосовий субстрат. В ньому коріння добре розростається. Для пікірування я використовую універсальний грунт від КОМПО.:good:

Люд.а
27.01.2023, 11:05
Один із самих класних ґрунтів - Класман, але він і дорогий. Мені через нестачу коштів користуватися ним не довелося, а от розсаду в ньому я бачила у приятельки і руцями ґрунт мацала. Скільки не читала за ґрунти на різних форумах - він на першому місці.
Серед дешевих мені найбільше сподобався Екоплюс.

Zavr
27.01.2023, 16:46
Один із самих класних ґрунтів - Класман, але він і дорогий.
А не обов'язково брати його багато. Ми ж насіння сієм в маленькі плошки, вже потім пікіруєм в дещо більше.

Рекламувати не буду, але в неті є люди, котрі купують Класман мішками, а потім фасують в невеликі пакети і продають. Я купляв 5 літрів по 40 грн.

Зовсім недорого, вчитуючи якість. Краще цього грунту не зустрічав, його й позицинують як мерседес серед грунтів.

язичник
27.01.2023, 17:09
А не обов'язково брати його багато. Ми ж насіння сієм в маленькі плошки, вже потім пікіруєм в дещо більше.

Рекламувати не буду, але в неті є люди, котрі купують Класман мішками, а потім фасують в невеликі пакети і продають. Я купляв 5 літрів по 40 грн.

Зовсім недорого, вчитуючи якість. Краще цього грунту не зустрічав, його й позицинують як мерседес серед грунтів.

Який склад грунту Класман і чому він найдорожчий та найкращий?

Observer128
28.01.2023, 02:58
На ОЛХ зараз безкоштовна доставка Укр Поштою до 31 січня. Класманн мені обійшовся 434.50 грн. за 70 літрів. Вибачте, якщо писати цього не можна, але не могла не поділитися.

Zavr
28.01.2023, 13:01
Який склад грунту Класман і чому він найдорожчий та найкращий?

Звичайно це торф, дуже м'який і пухнастий, з нейтральною реакцією, без всяких паличок, гілочок і взагалі чогось зайвого. В ньому ніщо не заважає насінню проростати, його не треба просіювати, в нього можно нічого не добавляти, на кшалт перліт-вермикуліт. Та й живці у ньому вкорінюються набагато краще ніж в звичайному універсальному грунті.

Це не реклама, спостереження особисто моє, в порівнянні з іншими грунтами.

Kalina
28.01.2023, 23:18
Відкрила для себе "Жива земля" Без лишнього сміття, насіння сходити добре, не закислюється. Сіяла в нього селеру, петунію, суницю. Поки "політ нормальний"

szus
29.01.2023, 14:24
Пикировала землянику в свой коктель. /земля из огорода+компост+песок/ . На один стакан не хватило и лень было в подвал идти колотить. Поставила чистый торф классман №1. Результат на лицо, слева,
https://i.postimg.cc/fJ0VR25y/DSCN5579.jpg (https://postimg.cc/fJ0VR25y)

~Dan_na~
30.01.2023, 18:59

А можно ссылку на развесной Классман?) Мне надо 20 л.

Еена
30.01.2023, 20:50
А можно ссылку на развесной Классман?) Мне надо 20 л.

.olx.ua
От 10 кг доставка бесплатно Укрпочтой до 28.02

PAV-16
30.01.2023, 21:00
olx.
По 6 грн /л

Я ще брала Професійний торфяний субстрат PEATFIELD STANDARD PL-, 80 л - 185 грн, безкоштовна доставка Укрпоштою

Галина Леонидовна
12.02.2023, 17:42
Добрый день. Открыла пачку помидор. А там семена разного размера. Какие лучше посадить маленькие или большие?
И что кроме помидор уже пора садить?

Kalina
12.02.2023, 21:46
Добрый день. Открыла пачку помидор. А там семена разного размера. Какие лучше посадить маленькие или большие?
И что кроме помидор уже пора садить?
Ті які виглядають повновісними (мабуть це будуть великі :wink:). Вже треба сіяти селеру, цибулю порей, перець гіркий, перець солодкий для теплиці, можна баклажани, якщо теж у закритий ґрунт висаджувати. З зелені можна висіяти базилік, до висадки можна встигнути зібрати першу зелень прищиплючи пагони.

Люд.а
13.02.2023, 21:40
Доброго здоров'я! Горох на мікрозелень - збиваю посівний зуд :) Першим планую гіркий перець сіяти, днями, як настрій буде.
https://i.postimg.cc/R3fXHN88/IMG-20230212-123036.jpg (https://postimg.cc/R3fXHN88)

садовник
14.02.2023, 09:03
Можна ще руколу та редьку з гірчицею. Теж запобігає свербінню.:good:

Tess
14.02.2023, 17:17
Посеяла вчера горький перчик, сельдерей и шалоты.
Честно говоря, у меня никогда ранняя посевная не вызывает особую радость, пожалуй это самая нелюбимая часть садоводства. Сначала приготовить тазик подходящей смеси, наполнить всякие коробочки, потом их пристраивать на окнах, следить за влажностью, оберегать от кота... Хорошо, что хоть цветочные можно попозже начинать, несколько ящиков стаканчиками заполнить и на улице под пленочку в тихом местечке пристроить...
Вот пожалилась, теперь пойду изучать лунный календарь, в следующий заход пойдут томатики и сладкие перцы. Помидорки в прошлом году впервые выращивала, в этом и перцы попробую :wink:

Люд.а
14.02.2023, 20:50
Рукколу я ще раніше посіяла, але щось ледь-ледь сходить.
Сьогодні сійнула насіння дельфініуму (в усіх супермаркетах повиставляли насіння, але я , вже доросла стійка жінка, купила тільки два пакетика:), флокс Друмонда, старий пакетик колеусів і своє насіння колеуса, насіння зі своїх діцентр, лаванди і красивих лілійників. Поставила на пророщування гіркий перець. А, ще пекінку і салат Айсберг посіяла.

Сіяти на розсаду завжди дуже любила. Це як початок весни. Місячним календарем себе раніше стримувала, а потім кинула, бо він не завжди на зручний для мене день припадає ;)

Mustache
15.02.2023, 14:49
Замочила в спонжах семена перца сладкого. Томаты 13-14 марта...

NaLiKa
15.02.2023, 15:05
На вихідних закрутила в равлики перці, помідори гноми та баклажани. Посіяла лобелію, цинерарію та агератум. Вчора почитала тему про цибулю, сходила, купила та посіяла Ексібішн. Як же ж корисно перечитувати форум.:D

Люд.а
16.02.2023, 18:16
Отакий горошок на мікрозелень виріс. Трохи затонкий, але прикольний. На смак як стручок молодого недостиглого гороху.
https://i.postimg.cc/s10CCvn8/IMG-20230216-114219.jpg (https://postimg.cc/s10CCvn8)

---------- Post added at 17:16 ---------- Previous post was at 17:15 ----------

9ть днів від замочування.

садовник
16.02.2023, 23:33
На смак як стручок молодого недостиглого гороху.
.
В усіх бобових плід БІБ.:cool: Стручок у капустяних: гірчиця, редька, ріпа, капуста і т.ін.:wink:

Люд.а
17.02.2023, 09:19
Дякую за науку! Я хотіла смак передати - смак горохової недозрілої лопатки (згадала слово!).

Елка
17.02.2023, 12:33
Нагадайте, будь ласка за тих "равликів"..з чого їх найкраще зробити? Щось у мене до них ставлення недуже, але наразі не бачу іншого варіанту. Потрібно щось терміново зробити з салатним луком.

NaLiKa
17.02.2023, 12:59
Я роблю з туалетним папером. З плотного целофану вирізаю смужку, ширина якої дорівнює ширині рулону туалетного паперу, довжина яка потрібно. Потім на цю целофанку розкатую папір, а вже на нього клеєм ПВА клею насінинки. Відстань від верхного краю десь сантиметр. Чекаю, щоб трохи підсохло і скручую целофаном назовні, туалеткою з насінинами всередину. Скріпляю (канцелярською резинкою, під яку підсовую картонку з назвою, але це недосконалий метод, картонка розмокає, треба щось інше придумувати) і ставлю в стаканчик, або будь-яку зручну емність з водою отим краєм, з якого насінинки в сантиметрі, догори. Вода не повинна доходити до верха равлика знову ж таки десь на сантиметр. Ще роблять равлики з землею, але я так не робила. За моїми спостереженнями, в равликах насіння сходить повільніше, ніж в землі, в мами томати гноми в ящичках з землею зішли на третій день, мої в равлику вже п'ятий не вилазять, а насіння з одного помідора. Але якщо нема місця для пророщування в землі, то маємо шо маємо.
І, доречі, цибулю я так не вирощувала, тільки помідори в тому році, і ось цього ще посіяла так перці і бакли.

Marta
17.02.2023, 14:57
Замочила солодкий перець, сині і надранні помідори. Буде темно - досвічуватиму лампой що заряджається від сонячної батареї, чому б ні? :smile:

Sokolskih
24.02.2023, 20:53
Вирішили поставити таки теплицю, а я планувала все сіяти на розсаду для відкритого ґрунту, тепер потрібно переглянути свої плани, поділіться досвідом, в Київській області коли можна висаджувати помідори і перці в теплицю?

Юленька
24.02.2023, 22:15
Вирішили поставити таки теплицю, а я планувала все сіяти на розсаду для відкритого ґрунту, тепер потрібно переглянути свої плани, поділіться досвідом, в Київській області коли можна висаджувати помідори і перці в теплицю?
Добрий вечір! У мене теплиця плівкова, без отоплення, висаджую розсаду в кінці квітня- травні, але на ніч накриваю плівкою та агроволокном.

Sokolskih
24.02.2023, 23:23
Дякую, тоді мабуть можна починати посіви, а то руки вже чешуться, ледь стримувала себе

садовник
24.02.2023, 23:47
Ага, з 8 березня ...

Ирина Винницкая
25.02.2023, 00:47
В этом году решила сократить свои посадки томатов. Из 300 сортов всегда мучалась не могла выбрать. В огороде помещается максимум 100 кустов. Хочу посадить не больше 50 и только самые любимые и надёжные. И вообще это первый год когда я не купила ни одного нового сорта... Обычно около 20 новинок стабильно. Ну ничего, зато посажу проверенные временем.

SVETTA
25.02.2023, 10:33
Ну ничего, зато посажу проверенные временем.
Пожалуйста, поделитесь, что именно будете сажать, интересно.

---------- Post added at 09:33 ---------- Previous post was at 09:04 ----------

Подскажите, пожалуйста, какой грунт Классман взять для рассады? Подойдет грунт ts1 или все же нужен только ts3?

PAV-16
25.02.2023, 11:46
TS 1 вполне подойдёт

Tess
25.02.2023, 12:28
В этом году решила сократить свои посадки томатов... посажу проверенные временем.

Я только начинаю заниматься огородом, в прошлом году собрала семена с сортов, что понравились больше всего.
Сколько лет свои семена сохраняют хорошую всхожесть при хранении в холодильнике?

садовник
25.02.2023, 15:09
Если в морозилке при минус 18, то и все 10 пролежат без проблем. Главное условие-низкая влажность.

Tess
25.02.2023, 20:58
А если не в морозилке, а на полочке в дверце холодильника?
Храню семена в пакетиках, сложенных в коробку. Принцип низкой влажности соблюден, а выдерживать при -18 не могу.

Sokolskih
25.02.2023, 23:15
В этом году решила сократить свои посадки томатов. Из 300 сортов всегда мучалась не могла выбрать. В огороде помещается максимум 100 кустов. Хочу посадить не больше 50 и только самые любимые и надёжные. И вообще это первый год когда я не купила ни одного нового сорта... Обычно около 20 новинок стабильно. Ну ничего, зато посажу проверенные временем.

А я вперше буду вирощувати розсаду, а сортів накупила під 100 штук, посадити можу максимум 30, як тепер обрати не уявляю 😭🤣, ще ж по опису всі такі чудові, один від одного кращі, якщо не важко напишіть які сорти будете садити, можливо це допоможе мені зробити вибір

Ирина Винницкая
27.02.2023, 04:13
Есть у меня абсолютные фавориты, которые каждый год подтверждают этот статус среди огромной конкуренции новичков.
Чудо Уолфорда - самые вкусные розовые сердца из всех. Казахстанский домашний - самый раний из бычьих сердец.
Немецкий гигант - любимец из розовых крупноплодных. В одной кисти по 3 томата по 700 г и все кисти завязывает.
(Где-то здесь я выкладывала фото, сейчас 3 ночи не хочу искать.)
Император Чуфу огромные красные, круглые помидоры. В кисти так же 2-3 помидоры весом не мение 600 г и без пропусков.
Тайга- зелёный биколор. Ранеспелый и очень вкусный. На закрутку из всех сортов оставила сливку Бендрика. Сорт мега урожайный.
На переработку Бобкат. Крупные, красные томаты которые не заканчиваются) Спеет поздно но гарантировано много.

Ирина Винницкая
27.02.2023, 17:48
Немецкий гигант. Брала на сайте 18 соток,
https://kept.com.ua/thumb/Me9/IMG_20230227_163623_901.jpg (https://kept.com.ua/Me9/IMG_20230227_163623_901.jpg)
https://kept.com.ua/thumb/Mea/IMG_20230227_163624_047.jpg (https://kept.com.ua/Mea/IMG_20230227_163624_047.jpg)
Там же Император https://kept.com.ua/thumb/Mej/IMG_20210813_190742.jpg (https://kept.com.ua/Mej/IMG_20210813_190742.jpg)

may
28.02.2023, 09:59
Вам треба визначитись, для чого садити томати: для консервації, поїсти, зробити томатний сік.

У мене було багато сортів на початку, зараз поменшало. Наприклад для поїсти лишаю чері жовті і помаранчеві, усі сорти що були; для салатів звичайні по декілька: жовті, червоні, рожеві, помаранчеві. Томатний сік не робимо, тому одразу відкинули усі зелені - вони дуже швидко псуються, поїсти не встигаємо, а сік не робимо. Є на смак зелені цікаві, але не настільки щоб їх лишити. Чорні лишились тільки Пол Робсон і Чорний принц для салатів. Для консервації сливки червоні і жовті невеликі (десь до 80-100 грам) і коктейльні.

NaLiKa
28.02.2023, 10:00
Ирина, вы эти томаты в теплице или в ОГ выращиваете? Имею в виду названных любимцев.
Сортов тоже много, но я все еще в поиске Того Самого Помидора из крупноплодных.

Ирина Винницкая
04.03.2023, 02:01
У меня открытый грунт и очень мало место. Томаты буквально один на другом посаженны)

Светлячок
04.03.2023, 15:32
Вам треба визначитись, для чого садити томати: для консервації, поїсти, зробити томатний сік.

У мене було багато сортів на початку, зараз поменшало. Наприклад для поїсти лишаю чері жовті і помаранчеві, усі сорти що були; для салатів звичайні по декілька: жовті, червоні, рожеві, помаранчеві. Томатний сік не робимо, тому одразу відкинули усі зелені - вони дуже швидко псуються, поїсти не встигаємо, а сік не робимо. Є на смак зелені цікаві, але не настільки щоб їх лишити. Чорні лишились тільки Пол Робсон і Чорний принц для салатів. Для консервації сливки червоні і жовті невеликі (десь до 80-100 грам) і коктейльні.
Я цей рік посадою 20 гібридів. З них 5 черрі.
Все ж таки для заморозки вони ідеальні.
Раз на 5 років мене прориває і я накупляю новинок щоб спробувати.
Але хочеться хоча б пару років без томатів. Бо грунт в мене хворенький

sabrina
06.03.2023, 12:57
У мене сортів теж чимало і кожного року даю якомусь сорту шанс себе показати або підтвердити. Проте намагаюсь завжди садити ті, що полюбились. Місця мало, тому теж на голові. Поїсти з куща , на заморозку - черрі або коктейльні (Сан Шугар або Саммер Сан, Блаш, Санрайз Бамбалбі, Голд Крон). Зі сливочок: Новічок рожевий, Каротінка оранжева. А от салатні сорти йдуть і на сік, і на кетчуп, і на сушку, і на заморозку слайсами і на закрутку (особливо в желатині....мммммммм смакота). Салатні: Косово, Оранж рашн 117, Анна рашн, Біла королева, Оцарк сансет або Блу Б’юті, Лемон Бой, Зелений гігант, Персімон. Крім них саджу ранній Ступіке та опушений Абрикос.

atyan
15.03.2023, 20:58
Доброго вечора, шановні колеги. Підкажіть, будь ласочка, а шо як грунт перед посівом томатів пролити водою з Гартом або там Захисником? Минулого року майже вся розсада захворіла і пропала.
І якщо можна, то скільки його сипати на літр?
Розсада хворіє кожного року, щось їй у мене не так :no:
Превікура немає, і не куплю ). Купляла, не діяв.

садовник
15.03.2023, 23:03
А чим хворіє?
Перелічені препарати не працюють через коріння.

atyan
15.03.2023, 23:50
А чим хворіє?

Спочатку кінчики листя в'януть і сохнуть, потім весь лист. В квартирі темно і тепло (але минулого року я її посіяла саме перед відключенням опалення, і було холодно, то може, вона тому і захворіла раніше? Перші справжні листочки як з'явились, так і захворіли), висока вологість. Намагаюсь не поливати, поки грунт вологий, але ж він і тиждень і більше залишається вологим :pardon:
Стоять на підвіконні та на столі біля вікна, досвічую LED лампою.
Рослинки ростуть дуже повільно. Тільки на дачі в грунті оживають.
Я ж їх в квартирі не дуже хочу бризкати :pardon:
Ще не сіяла, завтра планую :roll:
Десь десяток - просто люблю, як вони пахнуть :roll:

садовник
16.03.2023, 05:50
То може то фізіологічна проблема через важкий ґрунт?
Зробіть ґрунт біль легким, додавши до нього піску. Десь 1:1.
Та поливайте раз на тиждень.

Mustache
16.03.2023, 21:37
Решила физалиса рассаду сделать. Кто пробовал? Как и томаты?

Галина Леонидовна
18.03.2023, 19:41
На некоторых листьях белые пятна. Что делать?

Городовой33
18.03.2023, 22:37
Доброго вечора, шановні колеги. Підкажіть, будь ласочка, а шо як грунт перед посівом томатів пролити водою з Гартом або там Захисником? Минулого року майже вся розсада захворіла і пропала.
Превікура немає, і не куплю ). Купляла, не діяв. потрібен якісний грунт з гарним агрофоном ,перед посівом проливаю кип'ятком, насіння розкладую коли грунт тільки теплий чи вже і нетеплий.Постійно в пошуку гібридів які нехворіють ,ніяких обробок ядохімікатами неповожу ,поливаю тільки коли вже потрібно .Помідори підсвічувати обов'язково ,багато років підсвічую старими лампами денного світла ,якщо їх тримати максимально близько до розсади то помідори нетягнуться і їм тепло.

садовник
19.03.2023, 08:50
На некоторых листьях белые пятна. Что делать?
Дати пальтрет.

Фламинго
19.03.2023, 20:11
Сеяла прямо в грунт, на грядку. Росли лопухи 3 года, ни разу урожай не собрала, только место занимали. Выкопала в прошлом году и пересадила под забор.
Может, к ним подход особенный нужен ?

=marina=
20.03.2023, 00:42
Я выращивала через рассаду. Давно, сорт не помню, ягодный какой - то, вкус понравился, но насколько я помню был однолетний.

Нина
20.03.2023, 08:40
Превікура немає, і не куплю ). Купляла, не діяв.
У Вас проблема з перезволоженням грунту. Тому ніякі препарати не допоможуть, як що самі не будете регулювати поливи. Томати взагалі легше переносять посуху, ніж перезволоження. Купіть магазинний грунт для посіву розсади. Ви зрозумієте який має бути механічний склад грунту, щоб розсада нормально росла.

садовник
20.03.2023, 09:43
Сеяла прямо в грунт, на грядку. Росли лопухи 3 года, ни разу урожай не собрала, только место занимали. Выкопала в прошлом году и пересадила под забор.
Может, к ним подход особенный нужен ?
Мова про їстивний тропічний фізаліс, а не про красивий та агресивний бур'ян.

Mustache
20.03.2023, 09:44
Да. Физалис купила однолетний. Ну, попробую.

садовник
20.03.2023, 10:21
Його треба розсадою як баклажани.
І в грунт висаджувати в той термін, що і бакли.

garlic
29.03.2023, 19:36
To atyan:
Головна причина невдач (у мене) поганий грунт. І купляв, і з дачі завозив компост з піском і золою, до речі, як і у Вас, на русанівських садах. Все одно, підгнівали ніжки.
А в цьому році узяв землю з клумби на розі вулиць Окіпной та Флоренції. Пройшов місяць, томати ростуть непогано. Грунт пухкий - форф з піском.

Городовой33
06.04.2023, 20:30
Холодно, думаю купити Інфрачервоний килимок електричний мат з підігрівом для розсади .Може хтось користувався ,має досвід ,варто заморочуватись чи ні.

Natali99
06.04.2023, 21:43
Такие коврики очень удобные, у меня самый простой, заказывала на длину подоконника, без таймера, температуру можно добавить и убавить. Единственное, что ширина была только 50 см, а это шире стандартного подоконника, поэтому приходится к подоконнику подставлять еще гладильную доску и тогда отлично выходит. Коты тоже очень оценили!

MArilka
07.04.2023, 09:04
А если на такой коврик вода попадет? Не будет короткого замьікания?

Городовой33
07.04.2023, 09:12
Такие коврики очень удобные, у меня самый простой, заказывала на длину подоконника, без таймера, температуру можно добавить и убавить. Единственное, что ширина была только 50 см, а это шире стандартного подоконника, поэтому приходится к подоконнику подставлять еще гладильную доску и тогда отлично выходит. Коты тоже очень оценили! А ви чимось накривали цей коврик чи ставили прямо на нього? Замовив сьогдні ,про результат напишу.

Городовой33
08.04.2023, 17:00
САМОРЕГУЛЮЮЧА ПЛІВКА "REXVA"- купив шматок 1,5х0,5м включив без регулятора поставив розсаду огірків, трохи помідорів, побачимо як воно буде .жаль що немає як заміряти скільки воно споживає

Еена
08.04.2023, 21:40
жаль що немає як заміряти скільки воно споживає

пишуть, що "Саморегулююча інфрачервона плівка REXVA XT-305 PTC (ширина 50 см, 110 Вт/м. п.)".
Напишіть, як воно буде

язичник
09.04.2023, 16:13
жаль що немає як заміряти скільки воно споживає
Рівно на годину або дві вимикаєте все, що споживає електоенергію, крім вашого підігрівача. Через годину чи дві отримуєте стовідсотково вірний результат про споживання електроенергії килимком за одну годину.

Natali99
09.04.2023, 22:03
меня спрашивали чем накрываю электрический коврик, я накрываю просто клеенкой.

садовник
09.04.2023, 23:29
краще фольгою, тоді тепло розподіляється краще. а знизу покласти стиродур, аби не гріти підвіконня:D

язичник
10.04.2023, 21:04
Краще покласти килимок в алюмінієве чи з будь- якого металу корито, щоб максимально убезпечитися від усіх неприємностей, які можуть завдати нагрівальні електоприлади, залишені без нагляду

Городовой33
18.04.2023, 22:21
Сьогодні догадався поставити термометр на батарейці з проводом на килимок ,показує 40 а терморегулятор в повітрі показує на даний момент( 21година 50хв.)16,5 а бували дні що і 14градусів було. Плівка ця у мене в теплиці на столі на якому я зробив міні тепличку ,довжиною 1,8, ширина 80см ,висота 60см. Стіл ,ОСБ плита 10мм накрита простою тепличною плівкою на якій лежить коврик ,зверху коврик накрив такою ж плівкою .Працює коврик з 8.04. поставив касету з огірками ,за 4дні зійшли 90% насінин на п'ятий день вже було 45 із 45 ,вийшло 100%.Але на сьомий день зранку 3шт. впали і я вирішив підняти касету над плівкою на 2 см піднявши її на дощечки і вже до вечора в мене знову всі огірочки прийшли в норму. Виходить що потрібен якийсь терморегулятор щоб неперегрівалась коренева система рослин.
Якщо я вимкну все для перевірки скільки бере- то мене поб'ють ,морозильники холодильники і т. д. а лічильник такий що там нічого нерозбереш ,дуже багато у нього функцій.
Фольгу ні а стірудор ,пінопласт значно зменшать тепло втрати ,з металом туди краще нелізти особливи у моєму випадку ,в будці страшенний конденсат і вологість але контакти закриті спец ,ізоляцією яка продається там же. Взагалі дуже задоволений ,залишилось тільки підвести терморегулятор щоб неперегрівати кореневу систему. Запитував у продавана чим накрити цей килимок -простою плівкою ,а яка температура -(та там 25 градусів)добре що несильно збрехав але взагалі продаван залишив позитивне враження ,все розпитав і 2рази уточнив що буває рідко.