PDA

Просмотр полной версии : МЕНЯЕМСЯ черенками,саженцами плодовых-2

Нина
28.12.2019, 09:39
Ищу То Че Сан,черенок.У кого есть продайте пожалуйста!
На этом форуме есть раздел Реклама. Садово-дачная тематика. И тема по продаже саженцев http://www.sadiba.com.ua/forum/showthread.php?t=24505. Там весной этого года была в предложении слива То Че Сан. Стоимость чисто символическая-40 грн. Думаю, что и в следующем сезоне она будет в продаже.

ОлегБаер
06.01.2020, 17:59
Янтарний маю, живців нарізати можно

Тетя Мыша
17.01.2020, 11:24
Буду обрезать вишню Эрди Крупноплодная, хочу обменять на черенки сливы, Ренклоды (кроме Киевского и Зеленого - есть).
Правда, с такой зимой вообще не знаю, когда их лучше рэзать, какое чувство мне шепчет, что нужно до конца января и положить черенки в холодильник

А когда кто планирует деревья обрезать?

Іра1108
27.01.2020, 20:41
Привіт всім. Хто може поділитись черенками для веснянного щеплення? Цікавлять наступні сорти: ліголь, айдаред, мутсу, голден делішес, чемпіон, гала, джонатан, флоріна, фуджі. Черенків непотрібно багато (це для саду біля будинку).

Инесса
28.01.2020, 12:59
Добрый день всем! Друзья,кто может поделиться со сторожилом черенками старого сорта антоновки и Семененко? И черенки для перепрививки груши,которая ну совсем не хочет родить нормальные плоды, осенний сорт. Буду очень благодарна!:Rose:

A.Ptaha
01.02.2020, 20:42
кто может поделиться со сторожилом черенками старого сорта антоновки и Семененко?
Доброго вечора. Шкода, що тільки зараз побачив. На наступному тижні можу нарізать старих сортів Антоновки і Симиренка.

Никола
02.02.2020, 10:08
Ищу черенки женской особи хурмы кавказской. Куплю,или поменяюсь на черенки мужской.

Инесса
02.02.2020, 15:12
На наступному тижні можу нарізать старих сортів Антоновки і Симиренка.

Спасибо! Если можно,буду очень благодарна!:Rose:

jk4k
12.02.2020, 10:50
по-прежнему хочу войлочную вишню) поделитесь отводками у кого есть):search:
Прошлой осенью разбогател сортовыми саженцами. вот скоро буду обрезать, пишите кому что надо)
Персик инжирный- бельмондо
нектарин инжирный- донат
плуот- флавор квин
абрикослива- априум
нектарин ванг 8
абрикос киото
абрикос ерли ред оранж
4 сорта миндаля.
правда,сам прививаю персик и миндаль в середине лета. весенние привики 0 приживаемости.
3-4 года назад менялся с кем -то черенками. были удачные привки черного абрикоса, но дерево засохло, хочу попробовать вновь на новых саженцах сделать мульти сортовое дерево. Буду рад обменяться вновь!
еще ищу бело -розовую черешню, киви и актинидию.

Allusya
17.02.2020, 21:47
Є черенки Технічні сорти з чорною ягодою: Гурзуфський рожевий,Менделеум,Гріньоліно
,Памяті Голодриги,Плай,Португізер,Данко,Кентавр магарачський,Аколон,Рондо,Маркет,Леон Мійо,Багіра,Санджовезе,Амурський 7,Плєнітель,Антей Магарача,Рабосо,Тавквері Магарача,Фронтіньяк,Мускат гамбургський,Рубін Голодриги,Блау мускат,Красень.
Технічні сорти з білою і рожевою ягодою:Діамант,Рислінг Магарача,Подарунок Магарача,Первенець Магарача,Буковинка,Аліготе,Піно Грі,Фронтіньяк грі,Ла Креснт,Ла Крос,Луїза Свенсон,Трамінетт,Совінє грі,Спартанець Магарача,Сурученський білий,Сенека,Ркацителі,Гренаш білий,Носіола,Пассеріна,Треббьяно,Королева виноградників.
і Яблуня:(Літні сорти)
Аромат де Варе
Джулія
Елена
Моліс Делішес...

обміняю на насіння екзотичних культур(момордика,ківано і т.п.),різнокольорових томатів,черенки диплоїдної аличі та сливи,саджанці ягідних культур(ожина,суниця,малина і т.п.)

Интересуют черенки Пирос,Кариот7,Элиза, Фуджи Кику8,Моди,Цвет Каролины,Рондо,Маркет.

Могу предложить разные семена помидоров-желтые,розовые,черные,двуцветные.

Сынуля
17.02.2020, 22:27
Интересуют черенки яблонь Фуджи, Горец, Хоней Криспин.
Меняться нечем, поэтому могу купить.

Roman Poltava
29.02.2020, 22:43
Хочеться малини сорт Полана. На обмін запропоную фіолетову малину Глен Ко, розпіарений сорт Аміра ( не пішла на піску). Або щось з ожини - Натчез, Полар. БМ.
Пезкоштовна доставка перевізеиком Джастін.

Marjanka
24.08.2020, 18:11
Кто-то может поделиться черенками сливы и грецкого ореха? Пожалуйста.
Готова купить.

pacat
25.08.2020, 23:31
Кто-то может поделиться черенками сливы и грецкого ореха? Пожалуйста.
Готова купить.

Горіхами не займаюся, а от зі слив маю Сливу китайську (від Шоні), Чачакську ранню, диплоїдні сливи (алича) - Тетяна, Блек Амбер, Глобус. Правда вже трохи пізно для літньої окуліровки, хоча ще можна спробувати. Весь перелік сортів, що у мене є, можна побачити тут (https://dyvosad.webnode.com.ua/l/moya-kolektsiya-sortiv/)
Треба буде черенків - звертайтеся) Черенки роздаю безкоштовно :smile:

Инесса
28.08.2020, 22:14
Тетяна, Блек Амбер, Глобус.

А можно на весну напроситься по пару черенков этих сортов,особенно Глобус. ? В этом году буря сломала прививку этого сорта.

pacat
29.08.2020, 16:40
А можно на весну напроситься по пару черенков этих сортов,особенно Глобус?

Звичайно можна :smile: Весною після обрізки всі черенки роздаю форумчанам, в минулі роки більше двох десятків посилок з черенками відправив. Взамін нічого не потрібно, бо маю всього досить - понад 100 сортів.
Якщо користуєтеся Фейсбуком, то залиште коментар (прохання про черенки і яких саме сортів) в моєму блозі (https://dyvosad.webnode.com.ua/l/moya-kolektsiya-sortiv/), тоді точно про вас не забуду :smile:

Инесса
29.08.2020, 19:07
]в моєму блозі[/URL], тоді точно про вас не забуду :smile:[/QUOTE]

Дякую! Написала в блозi.:Rose:

Marjanka
31.08.2020, 15:36
Огромнейшая благодарность Сергею pacat за шикарные черенки :good:.
Здоровья и процветания Вашему саду. Спасибо!

Фейсбука у меня нет :Search:. Нужно будет не забыть весной написать на сайте :kiss:.

siveranin
04.01.2021, 16:28
Шукаю черенки перкоче

Roman Poltava
06.01.2021, 00:11
Весною буду звільняти ділянку на якій посаджені саджанці ( сіянці ) тонкокорого скороплодного горіха від Картофанича. Перші горіхи вже були на окремих сіянцях. Тонкокорі.
Обмін чисто символічний, шоколадка ребятенку. Якщо самі й викопаєте то взагалі супер. Є невеликі 50-100см , а є й більші.
Територіально 10км від Полтави.

siveranin
08.01.2021, 14:16
Шукаю черенки персика сортів Неріне, Ромеа, Адріатика, Кінка. На обмін можу запропонувати китайські наші, чорні абрикоси, гібридну аличу....

jk4k
04.02.2021, 14:51
Ищу, в Одессе желательно, черенки сортового фундука для перепрививки .есть 3 куста лещины, продали мелочь лесную) . поменяюсь на любое из своего списка, ну или на деньги.

Инесса
04.02.2021, 20:10
Тетяна, Блек Амбер, Глобус.

Dr.Grey
05.02.2021, 20:10
Запропонуйте живці шовковиці крупноплідної :Search:

Roman Poltava
05.02.2021, 21:02
Запропонуйте живці шовковиці крупноплідної :Search:

Чорна крупна до 4 см ягоди і листя як альбомний лист. Як влаштовує то наріжу

Dr.Grey
07.02.2021, 17:34
Чорна крупна до 4 см ягоди і листя як альбомний лист. Як влаштовує то наріжу
У Вас особисті повідомлення переповнені, напишіть мені свій номер телефону, будь ласка, ми земляки.
:bye:

Ветка
07.02.2021, 19:21
Хто поділиться черенками яблунь Целєсте і Вільямс прайд?

надежда м
20.02.2021, 21:25
Ищу черенки яблонь: Сансе, Камео, Голдспайс, Голдраш, Тентейшн, Бені Шогун, Цвет Кароліни и 2 штучки магалебки.

Ігор03
21.02.2021, 10:58
Доброго дня шановні садоводи. Шукаю черенки диплоїдної сливи То Че Сан. Відгукніться будьласка хто має. Буду дуже вдячний.

pacat
05.03.2021, 21:13
Хто поділиться черенками яблунь Целєсте і Вільямс прайд?

Можу вислати :smile: Пишіть в особисті повідомлення.

pacat
06.03.2021, 20:54
Потрібні черенки крупноплідних сортів айви та морозостійких сортів персика \ нектарина. Бажано по кілька сортів. В обмін можу запропонувати пів сотні сортів різних плодових (яблуня, груша, абрикос, слива, черешня) :smile:

Елка
29.03.2021, 10:39
Ищу черенки груши Лимонка и так называемая Дуля..Может кто-то запас спящие:smile:

Данна
29.03.2021, 13:18
Может у кого есть черенки зимних сортов груш. Или знаете проверенного человека, у кого еще можно купить, дайте координаты пожалуйста.

Нина
06.04.2021, 09:04
Может у кого есть черенки зимних сортов груш. Или знаете проверенного человека, у кого еще можно купить, дайте координаты пожалуйста.
Коломиец Иван Николаевич https://ivmako.org/

netalyy
21.07.2021, 19:44
Ростили 4 роки шовкуна, майже цвіт та завязь плодів бачили. І все те добро мирно осипалося. Буду вчитися перепрививати. Зрозуміла що у травні, але коли живці заготовляти? Взимку?
І головне питання: хто має гарну шовковицю, і зможе запропонувати живці?

jk4k
21.09.2021, 11:00
на осень есть на обмен немного саженцев инжира далматский и брунсвик. меняю на сортовой фундук, иргу, жимолость.

Сынуля
11.01.2022, 14:30
Народ у кого можно расжиься черенками яблони Кандиль Орловский?

АнТонуля
16.01.2022, 14:28
Киевляне, у меня есть очень хорошие прирощенные черенки ипомеи батат SWEET CAROLINE PURPLE и BLECK TONE. Хочу на обмен черенки ипомеи батат любого сорта ЗЕЛЁНОГО ЦВЕТА . Обращаюсь к киевлянам, т. к. не хочется заморачиваться с пересылкой.

ptichka
16.01.2022, 19:30
Народ у кого можно расжиься черенками яблони Кандиль Орловский?
За черенки не знаю, а вот саженец видела у нашей Светы яблоньки sad.km.ua :wink:

Tata_
07.02.2022, 11:58
Коллеги, поделитесь, пожалуйста, черенками шелковицы.
Очень хочется белую или крупную сортовую. Купила два сортовых дерева в Литин саде, ждала 4 года урожая, по факту имею одного шовкуна и одну простячку мелкую и не очень сладкую. Муж выкорчевывать этих монстров отказался, хочет перепривить. Поделитесь черенками, кто может

Victoria9999
12.02.2022, 18:35
Доброго вечора
Шукаю садженці або черенки шовковиці (за гроші або на обмін) наступних сортів: музатарі, іллінойс, біле перо королівского голуба.
Черешня на підщепі всл-2 пізні сорти:регина, фертард амазонка
Нектарин на мигдалі флейвон топ, харблейз
Персик на мигдалі: інка, ред робін
Колоновидні сорти яблонь

Victoria9999
12.02.2022, 20:43
Очень хочется белую или крупную сортовую. Купила два сортовых дерева в Литин саде, ждала 4 года урожая, по факту имею одного шовкуна и одну простячку мелкую и не очень сладкую. Муж выкорчевывать этих монстров отказался, хочет перепривить. Поделитесь черенками, кто может

Так в ЛитинСад привитую шелковицу продают. По крайней мере мы привитую там покупали

Нина
12.02.2022, 23:12
Доброго вечора
Шукаю садженці або черенки шовковиці (за гроші або на обмін) наступних сортів: музатарі, іллінойс, біле перо королівского голуба.
Черешня на підщепі всл-2 пізні сорти:регина, фертард амазонка
Нектарин на мигдалі флейвон топ, харблейз
Персик на мигдалі: інка, ред робін
Колоновидні сорти яблонь
Черенки Белое перо королевского голубя купила в Коломойца И.Н. https://docs.google.com/document/d/1MQO1aXDq_U9lblQDIMUlrlqtl8i3MDBU/edit
Саженцы сейчас сложно найти, их, обычно заказывают еще с лета и до зимы самые популярные разбирают. Посмотрите персики у персиковода http://persikovod.com/prajs/skazat-prais/, а колоновидные яблони у нашей форумчанки Светы яблоньки http://sad.km.ua/propozitsiya

Tata_
14.02.2022, 11:14
Так в ЛитинСад привитую шелковицу продают. По крайней мере мы привитую там покупали
Да, и я тоже у них покупала 2 шелковицы якобы привитые, правда мест прививки я так и не нашла. ДОлжны были быть два сорта: Белая медовая и Смуглянка. Одно дерево оказалось простой шелковицей не сильно сладкой и с мелкими плодами, а второе шовкуном. Поэтому не рекомендую обращаться к ним за привитой шелковицей, да и другие деревья от них тоже оказались пересортом.

Оксана365
15.02.2022, 13:09
Очень хочется белую или крупную сортовую. Купила два сортовых дерева в Литин саде, ждала 4 года урожая, по факту имею одного шовкуна и одну простячку мелкую и не очень сладкую. Муж выкорчевывать этих монстров отказался, хочет перепривить. Поделитесь черенками, кто может Вы нашли черенки шелковицы? У меня есть черная сортовая, но названия сорта я не знаю, неловко было спрашивать там , где стырила:oops:. И очень стоящий розовый сеянец, не очень крупный, но очень урожайный и вкусный. Его я взяла с разрешения. Обе формы дают сигналки на следующий год после прививки.

Tata_
15.02.2022, 15:05
Вы нашли черенки шелковицы? У меня есть черная сортовая, но названия сорта я не знаю, неловко было спрашивать там , где стырила:oops:. И очень стоящий розовый сеянец, не очень крупный, но очень урожайный и вкусный. Его я взяла с разрешения. Обе формы дают сигналки на следующий год после прививки.
Да, спасибо, Оксана, за предложение, уже имею 4 сорта от наших форумчан.

влад73
18.02.2022, 11:49
Уважаемые форумчане,обменяю излишки посадочного материала подвоя
М9-5шт.,сеянцы черешни 5шт., сеянцы фундука Косфорд(2 летние)-3шт.,,сеянец зизифуса(2 летний)-1шт( высотой 160 см.,но придется сильно обрезать,так как при выкопке пострадала корневая,не критично но все же).,2 отводковых садженца кишмиша Тарнау, также будут черенки( после обрезки) винограда:кишмиша Юпитер и Тарнау,яблони красномякотной Байа Мариса,и будет немного лишних ( сильно разрослась) розеток земляники нейтрала Фурор
Буду рад если кто-то сможет предложить,черенки яблони:Элизе,Опал,Дарунак,Ренет Кубанский, груши Просто Мария,черенки винограда Гурзуфский розовый,кишмиша Красень,садженцы или черенки жимолости съедобной

Елка
07.03.2023, 21:11
Шановні колегі, шукаю живці Антонівки 600 фунтової. Може хто має..:smile:

garlic
11.03.2023, 18:17
Предлагаю на обмен черенки:
- зимних сортов яблони: Голден делишес, Муцу, Флорина, Зимнее лимонное;
- абрикоса: Лескоре, Шалах, Особливий Денисюка, Сирена, Самбурский ранний;
- инжира: Далматский, Адриатический,Турецкий коричневый;
- винограда: Флора, Плевен, Кишмиш 342, Кишмиш Юпитер, Кодрянка, Памяти учителя:
- персика: Ред хейвен, Фиделия.
- вишни: Встреча, самоплодный?
Требуется: черенки зимних сортов яблони (другие), абрикоса (другие).
Кстати, ести черенки шелковицы - черная, крупная, сладкая.

Goran
23.03.2023, 17:53
Добрый день. Уже и не думал, что тут кто-то появляеться. Если у вас ещё есть потребность в черенках яблони, то могу предложить: Дельбар Жюбиле, Райка (чешской селекции), Перлына Киева, Скифское золото (это зимние, характеристики можете посмотреть в Инете, но это те сорта, которые имунные и хорошо зарекомендовали себя на практике, есть и другие, некоторые пока не плодоносили, поэтому не предлагаю). Есть также осенние - Рубинеттэ, Дербестивеле, летний Вильямс прайд - хорошие сорта. На выходных буду на даче, поэтому если нужно привезти, то напишите не позже завтрашнего вечера. Меня интересует шелковица, несколько черенков абрикоса, может виноград Памяти учителя, Юпитер, Флора. Я в Киеве.

pacat
25.03.2023, 23:12
Предлагаю на обмен черенки ....

На жаль, пізно побачив ваш запит :pardon:Бо міг би щось вислати, маю понад 100 сортів плодових.

Меня интересует шелковица, ...
Маю шовковицю Шеллі, Чорний принц і Розову медову.

Goran
02.04.2023, 12:11
На жаль, пізно побачив ваш запит :pardon:Бо міг би щось вислати, маю понад 100 сортів плодових.

Маю шовковицю Шеллі, Чорний принц і Розову медову.

Вітаю Вас! Щось я провтикав ваше повідомлення - дається взнаки тривала відсутність на форумі. Як я розумію, ви теж у Києві? Якщо у вас є змога, то взяв би у вас черенках шовковиці (звичайно якщо вони раніше заготовлені). Якщо є також кісточкові (які ще сплять), також би забрав. Якщо буде відповідь - будемо домовлятись, можна телефоном. Дякую вам.:bye:

pacat
03.04.2023, 12:11
Вітаю Вас! Як я розумію, ви теж у Києві? Якщо у вас є змога, то взяв би у вас черенках шовковиці .. також кісточкові (які ще сплять)...:bye:
Вітаю! Через війну переїхав на Тернопільщину. Отож, зустрічі не вийде :pardon: Можу дати підказку по шовковиці: в Києві біля 1 корпусу НУБІП - прямо на зупинці росте шовковиця Чорний принц - це з їх ботсаду, який там поруч. Можете під'їхати і собі зрізати парочку. Це зупинка "Корпус 1, вул. Генерала Родімцева" 212 маршрутки. Ще така ж шовковиця росте біля 5-го корпусу - поруч бювета / напроти футбольної площатки. За кілька черенків вам нічого ніхто не скаже. Влітку всі студенти обривають ягоди, поки чекають на маршрутку, тож дерева популярні :) По кісточкових заготовляв по черенку для власного щеплення, на жаль, відсилати практично немає чого.

Goran
03.04.2023, 17:44
Вітаю! Через війну переїхав на Тернопільщину. Отож, зустрічі не вийде :pardon: Можу дати підказку по шовковиці: в Києві біля 1 корпусу НУБІП - прямо на зупинці росте шовковиця Чорний принц - це з їх ботсаду, який там поруч. Можете під'їхати і собі зрізати парочку. Це зупинка "Корпус 1, вул. Генерала Родімцева" 212 маршрутки. Ще така ж шовковиця росте біля 5-го корпусу - поруч бювета / напроти футбольної площатки. За кілька черенків вам нічого ніхто не скаже. Влітку всі студенти обривають ягоди, поки чекають на маршрутку, тож дерева популярні :) По кісточкових заготовляв по черенку для власного щеплення, на жаль, відсилати практично немає чого.

Зрозуміло, дякую за надані орієнтири. Війна багато чого змінила - і в планах, і в житті загалом багатьох людей. Якщо доживу, то візьму до уваги на наступний сезон. Вам здоров'я та удачі.

Аленка
10.05.2023, 13:17
Добрий день. Є парочка сіянців ліщини червонолистної, сіянці кизила. Віддам бажаючим

садовник
10.05.2023, 14:24
А вони у горщиках?

Аленка
15.05.2023, 12:42
А вони у горщиках?

Маєш на увазі, що вже пізно пересаджувати? але вони маленькі. Можу залишити до осені, якщо комусь потрібно.

садовник
15.05.2023, 16:13
Так. Вони зараз не витримають пересадку.

garlic
10.11.2023, 17:52
Предлагаю черенки инжира - Турецкий коричневый, Далматский, Адриатический, граната - Ак-Дона для зимнего укоренения.
Винограда - Флора, Плевен, Кодрянка, Кишмиши-342,Юпитер-90, Памяти учителя, Гурман.
Ищу отводки невысоких фундуков типа Вебба, Косворд.

Михаил33
29.11.2023, 18:12
Добрий день. Потрібні живці яблуні Фуджі. Куплю, чи обміняю на живці сливи-абрикоси Чорний Принц. Дякую!

Нина
30.11.2023, 13:48
Ищу отводки невысоких фундуков типа Вебба, Косворд.
Это Косфорд невысокий?:smile: Из 5-ти сортов, растущих у меня, он самый высокий, выше крыши дома. Но и самый урожайный каждый год:good:

garlic
01.12.2023, 18:54
Месяц назад купил по саженцу фундука Вебба и Косворд. По объявлению ОЛХ от Андрея с Волыни. Это фирма. Сейчас смотрел - их объявление не активно (зима).
Двухлетки по 80. В итоге обошлось в 315 грн.
Но отводки хорошего вида.

---------- Post added at 18:54 ---------- Previous post was at 18:38 ----------

Цією весною розжився живцями абрикосу Голдріч, Кіото, Чорний Принц. Прищепив на свої абрикоси - це Лескоре, Особливий Денисюка, Шалах, та ін. Залишалися живці, які прищепив на жерделі. Зараз є 2 саджанці - один щеплений Кіото та Чорний Принц, інший - Голдріч. Навесну 24-го буду їх позбуватися.
Цікавить виноград сортів Аватар, Ламборджині, Хелоуін. Живці зимових сортів яблунь.

Сынуля
22.12.2023, 17:09
Люди! А в кого є яблуня Чорний брильянт? Хочу прищепити!

влад73
22.12.2023, 22:18
Люди! А в кого є яблуня Чорний брильянт? Хочу прищепити!

А варто?
Там де їх вирощують велика кількість ультрафіолету і низькі нічні температури.
У нас воно таке не буде,тай коштувати буде як збитий ,,самолет".
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Black_Diamond_Apple

Сынуля
28.12.2023, 18:42
Дякую, мабудь Ви праві!

Antik
15.03.2024, 06:12
Всім привіт. Можливо в когось є зайві живці плакучої шовковиці для щеплення?

барвинка
30.07.2024, 09:14
Добрий день) Потрібні живці вишні для окуліровки, район метро Славутич.

alder1
30.10.2024, 12:45
Привіт всім. Чи маєте якісь з цих сортів, і можливість нарізати живці зараз або весною?
- яблуня Вільямс Прайд, Скіфське Золото, Бені Шогун
- груша Ракета, Дельбар'ю (вона ж RX, Рикса)
- абрикос Ананасний (будь-який з різновидів), Особливий Денисюка
- слива Персикова, Угорка Донецька рання, Діамант, Блю Фрі
- шовковиця будь-які великоплідні сорти

pacat
14.11.2024, 20:43
Вітаю! Частину з вашого списку маю у своїй колекції (наразі в ній понад 150 сортів плодових). Але зараз нарізати живці не доречно, бо найкраще вони зберігаються на дереві, а не в холодильнику :wink: Звертайтеся в другій половині лютого, якщо не знайдете:smile:
Можна через фейсбук => пошукаєте сторінку Сад Остапчука Сергія

pacat
06.01.2025, 23:31
Пропозиція на обмін черенками:
Потрібно 2-3 хороші зимові сорти колоновидної яблуні, бажано щоб черенки були чим погрубші. Літні і осінні сорти - не цікавлять, лише зимові і обов'язково колоновидні. Якщо є змога показати фото яблук - взагалі супер.

В обмін можу запропонувати понад 80 сортів (зокрема яблуні, груші, абрикоси, сливи)

alder1
23.01.2025, 20:04
Привіт всім. Чи маєте якісь з цих сортів, і можливість нарізати живці зараз або весною?
- яблуня Вільямс Прайд, Скіфське Золото, Бені Шогун
- груша Ракета, Дельбар'ю (вона ж RX, Рикса)
- абрикос Ананасний (будь-який з різновидів), Особливий Денисюка
- слива Персикова, Угорка Донецька рання, Діамант, Блю Фрі
- шовковиця будь-які великоплідні сорти

На даний момент залишається питання тільки по шовковиці. Хто може поділитися живцями шовковиці, будь-яких великоплідних сортів?

На обмін можу запропонувати з перевірених:
- яблуні Ліголь, Аскольда, Хані Крісп, Еліза, Едера, Пріам, Ренета Сіра;
- груші Киргизька Зимова, Талгарська Красуня та Листопадова;
- алича Гек і Озарк Прем'єр;
- глід Китайський Крупноплідний.
Є й інші класні сорти яблук, але "без назви" (назву сорту не змогли визначити).

Wolfin
11.01.2026, 18:29
Всім привіт! Чи може хтось поділитися/продати живці черешні Жовточок? Нажаль, втратила своє дерево, купила нове, але виявилось пересорт. Для ще одного дерева вже немаю місця, тому шукаю живці.

MixaP
18.01.2026, 20:08
Всім привіт! Чи може хтось поділитися/продати живці черешні Жовточок? Нажаль, втратила своє дерево, купила нове, але виявилось пересорт. Для ще одного дерева вже немаю місця, тому шукаю живці.

Дуже давно не бував на форумі.
У нас маленьке деревце Жовточок (ще ягід не бачили), певно немає чого різати, бо після літнього обрізання коротенькі гілки, чи визріли, чи не обмерзнуть, тому обіцяти не можу. Є одна зайва гілка під видалення, але знову таки - не гарантія, що це той ранній сорт.
Читав у ФБ негативний відгук про цей сорт, а ми ще не пробували на смак і вигляд.
Я туди дощепив окуліровкою інший сорт, на усяк випадок.

Більшість спроб весняного щеплення були невдалими, лише одне прижилося, і то - на підщепі антипки. На ній росте рожева Легенда Млієва, у 2024 було кілька ягід, а у 2025 усе обмерзло.
Виявив, що черешні краще приживаються окуліровкою, і у мене один сорт пропав, то я замовив його родичам і влітку позичив гілочку для окуліровки.
Доживемо до липня-серпня, як не забуду, то напишу. У нас з 10 різних сортів черешеньок - від канадійських до навіть новозеландського походження, але чи не вкралися туди пересорти?, ще не розібралися по їх перевагах-недоліках, бо минулого року зав'язь осипалася. У 2024 рясно вродили лише Лала Стар, ягоди у вигляді сердечок - варта уваги.
На осінь можливо буде кілька садженців ранніх сортів абрикос - реалізовав "хотілку":smile: (Приція, Мая Кот, Вондер Кот, Цунамі і усіх решти потроху, а літніх поки не розмножував - їх потрібно ще раз-два обробляти засобами, тому їх мінімум), окулірував садженці влітку, навесні бруньки мають іти в ріст, підрости до осені. Якщо кого зацікавить - поділюся садженцями, бо торгувати не хочу і не вмію:smile:
Раніше якось більше квіти цікавили, а це раптом перемкнуло на абрикоси і черешні. Це щось фантастичне - смакувати абрикосами у середині червня, і це не на півдні, це за Борисполем. Фото - Приція, 08.06.2024р. Фото якесь здоровенне, як зменшити - не знаю, давно не завантажував, немає тих зручних сайтів для фото. https://i.postimg.cc/KYz7snBz/IMG-20240608-130702.jpg (https://postimg.cc/NK3rK2Nq)

влад73
20.01.2026, 16:10
На осінь можливо буде кілька садженців ранніх сортів абрикос - реалізовав "хотілку":smile: (Приція, Мая Кот, Вондер Кот, Цунамі і усіх решти потроху, а літніх поки не розмножував - їх потрібно ще раз-два обробляти засобами, тому їх мінімум), окулірував садженці влітку, навесні бруньки мають іти в ріст, підрости до осені. Якщо кого зацікавить - поділюся садженцями, бо торгувати не хочу і не вмію:smile:

Доброго дня!
Якщо у Вас буде зайвий Вондер Кот,то я б не відмовився.

MixaP
22.01.2026, 14:02
У 2024 році назбирав трохи кісток абрикосів, восени у стару емальовану раковину умивальника на дно насипав шар грунту, розсипав кісточки, присипав зверху шаром з 7-10 см, трохи полив і відніс у погреб. Рано навесні, коли потепліло, виніс у теплицю, десь у кінці квітня пішли дружні сходи. У травні вибрав ростки см з 10-15 висотою, вкоротив корінці і рядочками висадив як майже розсаду помідор, через 20-25 см. Зрідка поливав. Через півтора роки, у липні-серпні 2025 підросли товшиною з олівець (+-) - прищепив окуліровкою різні сорти. Для експерименту прищеплював навіть діаметру вдвічі меншого - фактично усе прижилося, більше 100 рослин. Тих з десяток, що не прижилися - повторно окулірував на початку вересня. Недолік і відмінність від окулірування живцями - довше на рік чекати цвітіння і потрібна ще одна пересадка (якщо відразу висадили не на постійне місце до окуліровки). Це зовсім легко, було б бажання. Спочатку у мене були сумніви...
Тут проблема вставити фото, я б показав результати. На Ютуб є багато подібних відео. Я короткий чашолистик примотував разом з брунькою, через 2 тижні розкривав целофанову стрічку і чашолистик від'єднувався сам. Якщо стовбурець товстіший і кора грубша, то вставляти бруньку потрібно не впритик, а у Т-подібний розріз за кору, щоб виглядала лише брунька і чашолистик, так більша ймовірність приживлювання.

https://www.youtube.com/watch?v=63f_v3j7exc

alder1
28.01.2026, 00:31

А серед отих решти потроху - чи не затесалися часом котрісь з Ананасних? :smile:

Antik
03.04.2026, 03:55
Всім привіт, шукаю живці плакучої шовковиці, 2-3 гілочки. Хто може поділитися буду вдячний, або куплю.