Просмотр полной версии : Огурцы 2021.
Roman Poltava
06.01.2021, 00:14
Зацікавили огірки в формі сердечок та зірочок. Для цього є спец форми в які поміщають молодий огірочок. Можливо хтось вже такими користувався. Цікавлять відгуки
садовник
27.01.2021, 11:47
Селекціонери з України створили сорт огірків, які плодоносять 65 днів
Джерело: ArgoTer
На базі знаменитого сорту огірка “Ніжинський місцевий” селекціонери Крутівської дослідної станції “Маяк” у Чернігівській області вивели новий сорт “Олімп”, який плодоносить 65 днів. Про це повідомляється на сторінці Крутівської громади Ніжинського району у Facebook.
“Справжні давні сорти “ніжинського огірка” вирощують у Крутах на дослідній станції “Маяк”. Ці сорти є унікальними за своїми смаковими властивостями й ідеально підходять для засолу. Єдиний їхній мінус – це нижча врожайність, порівняно з голландськими сортами.
Цю проблему крутівські селекціонери нещодавно виправили, створивши на базі “Ніжинського місцевого” новий сорт “Олімп”, який плодоносить 65 днів і нічим не поступається якостями “Ніжинському місцевому”, – йдеться у повідомленні.
Як розповіла в доданому відео наукова співробітниця станції Надія Птуха, те, що саме в Крутах вирощується всесвітньовідомий сорт ніжинського огірка, підтвердила комісія Академії аграрних наук України, яка перевіряла цей сорт на справжність. Тепер же, в рамках наукової роботи, селекціонери прагнуть його зберегти і покращити. Сорт “Олімп”, виведений у 2020 році, став першим результатом таких старань.
За словами Птухи, ніжинський огірок вважається шедевром світової селекції і неперевершеним сортом. Він вирощувався й засолювався ще в XVII сторіччі, а в ХХ ст. вагонами в бочках експортувався до інших країн.
Районування огірка “народної селекції” відбулося в 1946 році. Та згодом, з появою різних закордонних сортів та поширенням пероноспорозу він майже вивівся. Його навіть виключили з реєстру. Повернули туди тільки в 2009 році, і дослідна станція “Маяк” стала підтримувачем цього унікального сорту.
Цінність ніжинського огірка полягає у смакових якостях, особливо в засоленому вигляді. Якщо його правильно засолити (обов’язково в жорсткій чи напівжорсткій воді) овоч залишається твердим, хрустким, з тоненькою шкірочкою. Властивості сорту обумовлюються, в першу чергу, місцевими ґрунтами, а також рецептами, які промислові засолювачі свого часу тримали в секреті.
Городовой33
27.01.2021, 18:35
З цікавості щепив на фіголистку Ніжинський ,Роднічок ,садив по 3 шт в теплиці та в огороді .Смак дійсно дуже гарний але загалом на кожному кущі виросло аж по 2-3 огірочки ,гібриди Бетіна ,Меренга смак ближче до бур'яну але щеплені плодоносять до 3х місяців без обробок ядохімікатами і бджоли їм непотрібні .На роднічку F1 зав'язі було дуже багато а виростало всього декілька штук.
А я для себе відібрала єдиний сорт огірків, який дає врожай на палючому сонці без поливів і обробок - це Фенікс. Пробувала щооку найрізноманітніші гібриди, нічого не виживає. З помідорами у нас легше, ростуть
Жартуєте?
Минулого року знайшла серед давнього насіння пачку Фенікс плюс.
І що було просто не викинути його?
Ні, я вирішила перевірити на схожість.
Насіння, якому було роки 5, як мінімум, напрочуд гарно зійшло.
А зійшло - то виростила розсадою і посадила частину в теплиці, і решту на вулиці.
В теплиці все в момент заросло лопухами, зелену масу гонить тільки так.
На вулиці огірки в мене на шпалерній сітці, Фенікс і там зайняв там основну площу.
Таких гірких огірків у мене ще не було, вони і в розсолі гірчили.
Тому - більше ніяких Феніксів)))
У меня прекрасно всходили семена даже 10-летней давности. Для огурца 5 лет это нормально.
Феникс сажу в июне для плодоношения в августе-сентябре, прекрасный стойкий огурец. Вкус нормальный, только шкурочка толстовата немного, но в сентябре в ОГ другого и быть не может. Горьким не был никогда.
А я в этом году буду выращивать новый для меня сорт "Хабар", но не в смысле Взятка, как я вначале подумала, а, как потом прочитала, это пять первых букв от Хабаровск.
Пишут, что очень вкусный, а шкурка такая нежная будто её там вовсе нет!
Узнала о нем из российских сайтов, но нашла и купила у нас в Киеве.
Буду пробовать и оценивать!
садовник
09.03.2021, 13:00
Жартуєте?
Минулого року знайшла серед давнього насіння пачку Фенікс плюс.
Ні, я вирішила перевірити на схожість.
Насіння, якому було роки 5, як мінімум, напрочуд гарно зійшло.
А зійшло -
Тому - більше ніяких Феніксів)))
Семена тыквенных сохраняют всхожесть 8 лет.
Чем дольше лежат, тем больше женских цветков на них.
Горечь не привязана к возрасту.
Нехватка воды кажется является причиной горькости огурцов. Но я не спец:oops:
Возможно, но не всегда. В прошлом году у Джерела и Либелле встречались горькие попки, а у гибридов нет. Поливались все одинаково.:pardon:
Но я тоже такой себе спец.:D
Городовой33
09.03.2021, 17:19
Огірки з гіркотою від недобросовісних виробників насіння,як правило гіркі сорти значно стійкіші до хвороб напевно тому вони і йдуть на насіння.Минулого сезону садив гібрид для відкритого грунту виробник з США дуже стійкі до хвороб але на смак всі гіркуваті.
садовник
09.03.2021, 18:15
Причем тут производитель?!:shock:
Горечь это недостаток элементов питания. :pardon:
Семена тыквенных сохраняют всхожесть 8 лет.
Чем дольше лежат, тем больше женских цветков на них.
Горечь не привязана к возрасту.
Мої всі ці роки зберігалися в склянній теплиці (вірніше - передбаннику до неї) на столику з різною всячиною.
Тобто - літом, всі 50 плюсу, а зимою - наскільки мінусово.
От і захотілось перевірити чи зійдуть, після таких катаклізмів.
Гіркота не від віку, звичайно, і не від води.
Гібриди, що росли з ними поруч в тих же умовах, не гірчили.
А нестача елементів живлення у великій мірі від нестачі вологи. І ця залежність у всіх культур.
---------- Post added at 18:33 ---------- Previous post was at 18:30 ----------
Огірки з гіркотою від недобросовісних виробників насіння,як правило гіркі сорти значно стійкіші до хвороб напевно тому вони і йдуть на насіння.Минулого сезону садив гібрид для відкритого грунту виробник з США дуже стійкі до хвороб але на смак всі гіркуваті.
Якийсь час працював в теплиці, де вирощували огірки на насіння. Домашні огірки з того насіння були і з гіркотою, і без гіркоти.
я как 4 года назад попробовала Артист, так и не изменяю ему. попутно пробовала несколько еще разных - всё не то. у него никакого влияния условий на горечь, то есть сладкий всегда, в отличие от. в прошлом году на него всё было, и ночные холода с болячками, и жара, и клещ с меткальфой и тлей, и град. но таки поели и даже пару баночек закрутила.
но это конечно не плодоношение всё лето и осень. пару месяцев активного «корми-поливай-собирай» и в августе уже нет огурцов
Городовой33
09.03.2021, 20:28
Причем тут производитель?!:shock:
Огірок генетично гіркий а в процесі відбору з'явились сорти без гіркоти але залишились і гіркі екземпляри (перезапилення ніхто невідміняв) тому все залежить від виробника насіння. Всю цю абракадабру не я придумав :wink:а безліч інститутів і лаболаторій і причому вже давно і в зв'зку з тим що інформація неоновлюється люди придумали свої версії гіркоти огірка але всілякі наукові організації визнають що температурний режим і недостаток вологи частково погіршує смак огірка і знову ж таки наука стверджує що є сорти і гібриди в яких гіркота відсутня завжди.
садовник
09.03.2021, 21:30
Огірок генетично гіркий а в процесі відбору з'явились сорти без гіркоти але залишились і гіркі екземпляри (перезапилення ніхто невідміняв) тому все залежить від виробника насіння. .
а в штатах такі дурні , що навмистно виробляють гірке насіння для городників та фермерів:cool:
може то вже не автентичне насіння потрапило до Вас, а місцевий відбір?:wink:
Городовой33
09.03.2021, 21:50
Пакет фірмовий і огірки негіркі зовсім просто на смак гіркота присутня ,пакет залишився і насіння є .До 1986 року прості сортові огірки в Київській обл. нехворіли мали неперевершений смак а тепер при дуже великому виборі сортів ,гібридів постійно крутимо носом .
Оксана_Чер
09.03.2021, 23:39
У мене в минулому році в одній теплиці з однаковими умовами дорогі гибриди (Ленара, Арктика, та інші) були завжди солодкі, а наші гібриди по 7-8 грн за пачку були гіркі, якщо пропускала полив та вони підсихали. Починала поливати кожен день - знову ставали солодкі. Таким чином, в мене гіркота дешевих гібридів огірків залежала від кількості води.
садовник
10.03.2021, 07:06
Пакет фірмовий і огірки негіркі зовсім просто на смак гіркота присутня ,пакет залишився і насіння є .До 1986 року прості сортові огірки в Київській обл. нехворіли мали неперевершений смак а тепер при дуже великому виборі сортів ,гібридів постійно крутимо носом .
Пероноспороз начал бушевать в сссре примерно с 70-х годов. До нас добрался только после Чернобыля.
Огурцы, как и все растения на Земле, живут и развиваются в комплексе факторов.
Выпал один фактор-перекос во всей системе.
Горечь это не только дефицит влаги, это и недобор элементов, это избыточная температура, это пониженная влажность воздуха и т.д.
И пачиму народ об этом не задумывается?!:shock:
---------- Post added at 07:06 ---------- Previous post was at 07:03 ----------
У мене в минулому році Таким чином, в мене гіркота дешевих гібридів огірків залежала від кількості води.
Что значит дешёвые гибриды?:oops:
Оксана_Чер
10.03.2021, 11:05
Дорогие - это 5-10 шт за 20-25 грн, Дешевые - это насыпью в пачке за 4-5 грн. Достичь идеального ухода с моей точки зрения очень сложно, все-таки для меня огородничество - это хобби, а не средство к существованию. Поэтому проще купить семена с отсутвующем геном горечи и не сильно париться из-за недолива, перелива, повышенной температуры и других перекосов.
Дорогие - это 5-10 шт за 20-25 грн, Дешевые - это насыпью в пачке за 4-5 грн.
Дешёвыми настоящие гибриды не бывают.
Сегодня прочитала отзыв о гибриде Артист, вот пошла и сразу его купила. В пачке 10 шт., цена 23 грн.
Городовой33
10.03.2021, 11:38
Для того щоб уникати підробок купую в фірмових упаковках по 250-1000шт. і насіння там майже завжди каліброване іноді навіть пишуть який гібрид -генеративний чи вегетативний .
садовник
10.03.2021, 12:56
Дорогие - это 5-10 шт за 20-25 грн, Дешевые - это насыпью в пачке за 4-5 грн. .
Это обман, а не гибриды.:evil:
Оксана_Чер
10.03.2021, 15:53
Это обман, а не гибриды.:evil:
Я наивная :oops:, раз написано - F1 - значит, гибрид. :good: Сейчас благодаря форуму начинаю потихоньку лишаться наивности:D
садовник
10.03.2021, 19:40
семена с отсутвующем геном горечи и не сильно париться из-за недолива, перелива, повышенной температуры и других перекосов.
Мда....а воз и ныне там.. :%)
Горькими могут стать ЛЮБЫЕ огурцы.:pardon:
---------- Post added at 19:40 ---------- Previous post was at 19:38 ----------
Я наивная :oops:, раз написано - F1 - значит, гибрид. :good:
А если на заборе написано рай, Вы тоже верите , что он там?:wink:
Горькими могут стать ЛЮБЫЕ огурцы.:pardon:
:no:Ну вот Арктика НИКОГДА не бывает горькой. Может огурчик не развиться, может быть "крючок", но при этом он горчить не будет. То же и про другие хорошие гибриды. У меня почва на даче песчаная, раньше, когда сажали старые сорта, огурцы горчили очень часто. Давно перешла на гибриды и теперь никогда не горчат, могут не уродить, но горьких нет.
Упомянула вот сорт Либелле в контексте горькопопости, а теперь совесть мучает.:D Потому что хороший сорт. Плодоносил по количеству огурцов на куст наравне с голландскими гибридами, стойко сопротивлялся грибковым заболеваниям, в засолке хрустел. Горчил не массово, единичные экземпляры, возможно действительно был в какой-то период недополив, голландцы более к нему устойчивые, а этот не очень. Садить в этом году буду.:good:
Я сажала Либеллу, хороший вкусный огурец, никакой горчинки не наблюдала. Может, просто повезло в тот год и звезды не дали развиться горькопопости.
Умови у всіх різні. Потрібно враховувати, що майже всі дачні масиви мають централізовану воду для поливів. А в нас дача в селі. Інколи поливаю з криниці. Але дача далеко і приїжджаю я нерегулярно. Як почала садити Фенікс 640, так і стали ми з огірками до заморозків. Гірчинка в них буває, коли засуха. Але в мене близько вода і я намагаюсь їх садити внизу города. Буває ще неякісне насіння, купуєш Фенікс, а там... Намагаюсь брати декількох фірм.
Брюнетка
23.04.2021, 16:46
Добрый день. Что не так с огурцом? Как быудто сохнет край листа, такое было на помидрах (я их изолировала, но они все равно погибают). Ожог исключен, стоят не на солнце. Подкармливала все одинаково, но только несколько огурцов повреждены.
http://i.piccy.info/i9/6c13968b05ecc082e004ebdbba104b1d/1619184974/68087/1426171/yzobrazhenye_viber_2021_04_23_16_42_27_800.jpg (http://piccy.info/view3/14300170/93bb70ad959998ea1b8882c0aa37d940/1200/)http://i.piccy.info/a3/2021-04-23-13-36/i9-14300170/653x653-r/i.gif (http://i.piccy.info/a3c/2021-04-23-13-36/i9-14300170/653x653-r)
У меня ощущение, что они залиты
Все. Посеяла вчера огурцы. Все как обычно. Четыре гибрида: Изумрудный поток, Амур, Циркон, Лютояр. Из них раннее садила Амур и Изумрудный поток.
С одной стороны грядки огурцы, с другой стороны, параллельно, кукуруза. Затем несколько кустов вигны и в конце горох. Все накрыла пленкой. Горох можно не накрывать, но так быстрее заплодоносит и пленки достаточно.
Сегодня опять заморозок, но меньше -0,5.
Уже выросла рассада огурцов - в кассетах - быстрее, чем я планировал. Думаю высадить ее в огород под бутылки. Но на среду на ночь передают около 5 градусов тепла. Выдержит ли? Просто читал в инете, что все, что ниже +10, губительно для огурцов. Как по мне - это не совсем правда. А что скажите вы?)
садовник
29.04.2021, 16:42
Садите, потом расскажите врут али не!:D
там даже морковка, которая сдуру взошла, старается обратно в землю втянуться)) огурцы это канеша смело) только не все сразу высаживайте, а то жалко будет.
и даже не о десяти градусах речь, огурцы начинают себя прям нормально чувствовать от 20. десять и меньше - разве что разово, когда и воздух и почва уже хорошо прогреты, то банка спасет от понижения температуры или там ветра. от приморозка вряд ли. у меня два года назад не спасли. и это теплая устойчивая погода уже была.
Сегодня на ночь передают +7, огород очень влажный, дожди с неделю не утихают. Как можно помочь огурцам пережить такую температуру в огороде (горизонтальная посадка)? Агроволокно без дуг - поломает. Бутылками накрыть? Тогда вопрос - закручивать крышку или нет? Спасибо
садовник
31.05.2021, 15:18
закрыть, а как потеплеет снять.
закрыть, а как потеплеет снять.
Так и сделаю. Спасибо
Подскажите, можно ли мульчировать огурцы скошенной травой и можно ли это делать сейчас, когда у огурцов по паре настоящих листьев? Спасибо
Можно. Сухой или хотя бы подвяленной. Сырой свежескошенной не рекомендуют.
садовник
04.06.2021, 14:10
Подскажите, можно ли мульчировать огурцы скошенной травой и можно ли это делать сейчас, когда у огурцов по паре настоящих листьев? Спасибо
Можно, но не в плотную к растению.
Виктория К
07.06.2021, 11:47
Скажите, что за напасть в этом году - сею огурцы, семенами в ОГ, выходят 2 листика, сидят-сидят, потом вянут, и погибают( вытаскиваю корень - никого нет, отверстий рядом нет (если что, сажала в цилиндры от 2х литровых бутылок). Уже 3 раз подсеваю семена
Городовой33
07.06.2021, 21:00
Огірки люблять +15 і більше але якщо температура нормальна то від кореневих хвороб тільки огірки на підщепі, холодостійкість теж буде :good:хоча мороки значно більше.
Анатолий
27.06.2021, 18:43
Вже третій кущ викинув. Це щось грибкове? Що порадите?
http://f26.ifotki.info/thumb/d2834f6210470f2a193ebf8fef610ed25c2b52407468690.jp g (http://i-fotki.info/26/d2834f6210470f2a193ebf8fef610ed25c2b52407468690.jp g.html)
садовник
28.06.2021, 09:11
мало инфы.
1.где растет, 2 с какой скоростью гибнет, 3 какие подкормки даете?
Анатолий
28.06.2021, 21:36
мало инфы.
1.где растет, 2 с какой скоростью гибнет, 3 какие подкормки даете?
Росте в теплиці, тобто провітрювання нема, але посаджені не густо! Підживлення - нуль! Повесні, перед перекопкою, підсипали трішки минулорічного куряка і все. З якою швидкістю? Початку хвороби не замітив, але це третя рослина за місяць. Ця гниль знаходиться десь 10-20см від поверхні землі, таке враження, що її хтось пожував. В наслідок кущ в"яне і усьо!
садовник
28.06.2021, 21:54
Похоже на белую гниль стебля.
Как только заметили первые признаки на растении, то тут же присыпьте поражённые места молотым мелом или сухой древесной золой, или гашенной известью.
Можно опрыскать раствором медного купороса 5 г на 1л воды.
Анатолий
28.06.2021, 22:02
Похоже на белую гниль стебля
Ваші поради дружині передав. Дякую!
Підживлення - нуль!
Ну хоч воду ви споживаєте, щоб хоч трошки підживлювати і зміцнювати імунітет огірків урінотерапією:good:
Добрый день. Сегодня собрала первый урожай. Очень много завязи (уррра). Но тут же заметила пятна на листе. Что это такое определить не смогла. То ли антракноз, то ли альтернариоз, то ли ещё какая-то срань. Помогите пожалуйста!
Фото утром
http://f26.ifotki.info/thumb/2e304ce7487a13bdace0f1f0079769af511189407708102.jp g (http://i-fotki.info/26/2e304ce7487a13bdace0f1f0079769af511189407708102.jp g.html)
Фото днем
http://f26.ifotki.info/thumb/79bc536dbca4e2327a18152f719f1090511189407709992.jp g (http://i-fotki.info/26/79bc536dbca4e2327a18152f719f1090511189407709992.jp g.html)
Так пероноспороз, разве нет?
Да, это ложная мучнистая роса, которая на огурцах носит название Пероноспороз
А чем лечить во время плодоношения? Я в инете начиталась всякого... То можно, то низзя лечить... А у меня смена на неделю. Если сегодня не обработаю - хана огурцам. На неделю завтра уеду.
садовник
30.06.2021, 16:57
Квадрис в помощь.:wink::good:
Анатолий
30.06.2021, 21:36
А чем лечить во время плодоношения?
В мене, в минулому році, непогано себе показав Гаубсин FORTE
Городовой33
01.07.2021, 17:31
Росте в теплиці, тобто провітрювання нема, але посаджені не густо! Основне ви написали (провітрювання немає)а воно повинно бути обов'язково ,нижні листки видаляю обов'язково ,перший раз на 50см а потім до 1метра вікна, двері ,фрамуги відкриті. верх теж періодично стрижу .
Але декілька кущів від сірої свеодно пропадають ,нічим необробляю якщо вчасно помітив то зшкрібаю гниль і кущ залишається жити але коли пов'яло листя то вже гаплик.
Основне ви написали (провітрювання немає)а воно повинно бути обов'язково ,нижні листки видаляю обов'язково ,перший раз на 50см а потім до 1метра вікна, двері ,фрамуги відкриті. верх теж періодично стрижу .
Але декілька кущів від сірої свеодно пропадають ,нічим необробляю якщо вчасно помітив то зшкрібаю гниль і кущ залишається жити але коли пов'яло листя то вже гаплик.
А коли можно починати обривать листя? Якось у відео бачила, що після збору огірка обривається лист, що нижче цього огірка, а може можна і раніше? бо в мене тепличка маленька, а листя-"лопухи" займають багато місця, а ось огірочки щось дуже повільно наливаються.
Городовой33
05.07.2021, 13:36
Листя обрізають для того щоб внизу була циркуляція повітря ,також видаляють жовті з плямами але невище 1 метра.Якщо підняті боки в теплиці є гарна циркуляція повітря листя чисте і гарне гнилі відсутні то нічого видаляти непотрібно (окрім пасинків).
Городовой33
05.07.2021, 15:26
https://i.postimg.cc/dQmNg1RK/20210705-130902.jpg (https://postimages.org/)хранилище фотографий (https://postimages.org/ru/)
Городовой33
10.07.2021, 09:02
На фото 1 кущ обрізав нижче сірої гнилі ,на фото 2 вчасно побачив і зішкріб гниль ножем кущ вже 2тижні живий.Надмірне провітрювання може призвести до сухості повітря ,в результаті чого з'являється павутинний кліщ та інші болячки тому сіра гниль це значно менше із всих болячик. Для огірків рекомеhttp://i.piccy.info/i9/350432253cf80bff2a0ac51c60c338b2/1625896255/11634/1416180/20210705_130902_240.jpg (http://piccy.info/view3/15011926/c87de8ecd2d6cf3a8343632ca35b848c/)http://i.piccy.info/a3/2021-07-10-06-02/i9-15011926/240x180-r/i.gif (http://i.piccy.info/a3c/2021-07-10-06-02/i9-15011926/240x180-r)
ндують забезпечувати циркуляцію повітря а не сквозняк.http://i.piccy.info/i9/86af326e2d94a71fbfe764b7eb796bd8/1625896328/9536/1416180/5651220210705_130830_240.jpg (http://piccy.info/view3/15011928/074bd875bf3323c3e2dd1fe252201469/)http://i.piccy.info/a3/2021-07-10-06-02/i9-15011928/240x180-r/i.gif (http://i.piccy.info/a3c/2021-07-10-06-02/i9-15011928/240x180-r)
Observer128
16.08.2021, 13:09
Хочу спросить. Кто-то выращивает огурец Кибрия на юге Украины, в ОГ? выращивать буду на шпалере.
Городовой33
18.08.2021, 12:51
Мав негативний досвід (добре що садив 10 шт) але в теплиці .Урожайність ніяка ,зірвані огірки через декілька годин стають ватними ,понад 200 кущів Меренги ,Бетіни там же чудово плодоносили огірок значно кращий .
садовник
18.08.2021, 13:02
Не знал, что Малютянка уже относится к Николаевской области?!!:shock::%)
Городовой33
18.08.2021, 16:06
Якщо вони в Малютянці ніякі то на півдні їм взагалі нічого робити ,це не кавуни чи дині ,для огірка комфортна температура 27 гр. .
http://i.piccy.info/i9/fb17d4ff12e04b945054b9320fd61bd6/1629292326/13308/1416180/1762520210712_083153_240.jpg (http://piccy.info/view3/15054752/94819273cb2cd04904adf0c7b6cd5346/)http://i.piccy.info/a3/2021-08-18-13-12/i9-15054752/240x180-r/i.gif (http://i.piccy.info/a3c/2021-08-18-13-12/i9-15054752/240x180-r)
http://i.piccy.info/i9/76de798908c87409cd96a778a1cc8c02/1629292292/12565/1416180/8078720210705_130758_240.jpg (http://piccy.info/view3/15054750/2916661821a9d2e4af020c149c36026e/)http://i.piccy.info/a3/2021-08-18-13-12/i9-15054750/240x180-r/i.gif (http://i.piccy.info/a3c/2021-08-18-13-12/i9-15054750/240x180-r)
збирав сьогодні.
Observer128
18.08.2021, 22:18
Мав негативний досвід (добре що садив 10 шт) але в теплиці .
Спасибо за отзыв!!! У Вас красивые огурцы:good: Нашла еще несколько совершенно разных отзывов. Попробую шт.5 в след. году, т. к. семена уже едут, забыла их отменить при урегулировании заказа в ИМ.)
садовник
18.08.2021, 22:42
Мав негативний досвід (добре що садив 10 шт) але в теплиці .Урожайність ніяка ,зірвані огірки через декілька годин стають ватними .
видимо у Вас было что-то нето:no: кибрия это партенокарпик Ф1 ультраранний с повышенной отдачей урожая...
" Кібрія - гібрид огірка ультраранні терміну дозрівання від голландської компанії Райк Цваан (Rijk Zwaan), виведений в 2009 році. Призначений для вирощування в зимово-весняному і весняно-літньому оборотах в тепличних комбінатах та фермерських господарствах.
Сорт партенокарпический (запилення не потрібно). Підійде для культивування, як у відкритому грунті, так і в теплиці. Урожайність, завдяки сильній завязиваемості, висока. Вирощувати цю культуру краще на сітці або шпалері.
Рослини відкриті, сильнорослі, жіночого типу цвітіння, індетермінантні (зростання головного стебла не перервав квіткової пензлем); розвиток бічних пагонів обмежена. В одній листової пазусі зав'язується від 2 до 5 плодів. Листя зелені, середнього розміру.
Кібрія
Основне плодоношення у огірка Кібрія зосереджено на головному стеблі. У зв'язку з цим рекомендується досить нестандартне формування кущів. Спочатку необхідно засліпити перші 4 - 7 пазух (залежно від термінів посадки) на головному стеблі. Далі на головному стеблі видаляють всі бічні пагони і зайві зав'язі (якщо їх більше 3-х в вузлі) аж до шпалери (висота - до 2,7 м). Потім стебло перекидають через шпалеру і опускають вниз, пріщіпнув після 4 - 5 листа. На шпалері залишають 1 - 2 бокових втечі першого порядку. Також бажано видалення вусів. При такому формуванні рослина залишається відкритим для сонячних променів (штучного освітлення) і огірки наливаються швидше. Особливо такий прийом актуальний в період низької освітленості. Рекомендована щільність посадки при цьому - 2,6 - 3 раст. / Кв.м (2,2 - при ранніх посадках).
Зеленці рекомендується збирати кожен день. При зборі зеленці через день, підвищується кількість переросли плодів. При цьому товарний урожай знижується на 20%. Рекомендована довжина плода для збору - 10 - 11 см
Плоди вирівняні, короткі, овальної форми, з часто розташованими горбиками середнього розміру; співвідношення довжини плоду до діаметру - 3,2: 1. Маса зеленця 70 - 90 грам. Шкірочка насиченого темно-зеленого кольору, з короткими світлими смугами. Шипи білі, які не колючі. М'якоть щільна, соковита, без гіркоти і пустот. Товарна врожайність становить 13,6 - 19,3 кг / кв.м, що перевищує показники гібридів Кураж та Аліса на 2,4 - 2,6 кг / кв.м.
Сорт універсальний: підійде для споживання в свіжому вигляді, але особливо гарний для маринування та засолювання. Гібрид характеризується невибагливістю у догляді, хорошою регенерацією після стресів (знижена вологість, похолодання). Має високу стійкість до борошнистої роси і оливкової плямистості, середньої - до вірусу звичайної мозаїки огірка.
Переваги огірка Кібрія: високі смакові якості і лежкість плодів.
Серед недоліків сорту: низька стійкість до кореневих гнилей (пітіум, ризоктоніоз, фузаріоз), вимогливість до харчування,
Городовой33
18.08.2021, 23:09
1раз на 2 роки висажую пробні 10 кущів обовязково F1 генеративного типу стійкі до більшосі хвороб ,з негативної сторони запам'яталась тільки кібрія .Єдине що недає чистоти експерименту те що 99% огірків на підщепі.Гібрид арктика має дуже схвальні відгуки а у мене на підщепі мав дуже низьку урожайність і запам'ятався тим що мав темно зелене листя і нехворів взагалі .Зупинився на беттіна та меренга хоча гарних гібридів багато а гівняних ще більше.
Observer128
19.08.2021, 06:56
Садовник перевищує показники гібридів Кураж та Аліса
Вот после этого описания я его и взяла, в основном. Кураж у меня получался хорош. В прошлом и в этом году вообще не садила огурцы, а тут вдруг захотелось вкусных огурцов, а покупные огурцы никакие. Нашла в Николаеве про Кибрию положительный отзыв от знакомых, правда огурцы были посажены в ящик. С другой стороны. родственники в этом году три раза высевали различные сорта и гибрида огурцов, и все неудачно.
садовник
19.08.2021, 07:05
Надо помнить , что каждый гибрид создается под определенные условия выращивания. Нет их и результат будет соответствующий...
Городовой33
19.08.2021, 08:08
для тепличників Кураж рекомендований для другого обороту ,садив 1 раз причому більше 100 кущів ,гарний огірочок але нічим незапам'ятався постійно збирась посадити ще раз .
Observer128
22.08.2021, 13:59
Оксана М (Запарожье)http://www.sadiba.com.ua/forum/showpost.php?p=1177804&postcount=472 - в моих условиях небольшой неотапливаемой теплицы очень хорошо в этом году росли огурцы кибрия, у мамы он рос в ОГ, урожай так же был отменный.
Вот, нашла в предыдущей, огуречной теме. Смотрела про огурец Салим и Ловеле, случайно наткнулась на Кибрию. Теперь можно спать спокойно)))
Уважаемые огородники, помогите. У меня растут огурцы в ОГ, пожаловаться не на что. Полив, уход, подкормки - все нормально и огурцы благодарят меня отменным урожаем.
Но вот выросла загадка. Имею с двух концов одной грядки по кусту непонятных огурчиков.
https://i.ibb.co/Nym1D7K/20230716-105114.jpg (https://ibb.co/hmZXQCV)
Нижний ряд обычные огурцы. Верхний ряд загадошные)))
В рядке посеян один вид, но два растения из десятка дают вот такие бочонкообразные огурцы. Они большие не растут, вырастают не более 5-6 см. Урожайность на них хорошая, в каждой пазухе листьев по огурчику. Вкус обычного огурца, семена мелкие.
Это гибрид, название не скажу, сеяла один ряд один вид. Имею рядочки огурцов Ласточка ф1, Рацибор ф1 и Сремский ф1. Какие именно эти не скажу, утеряла бумняжку с записью.
Что не так с огурчиками?
садовник
23.07.2023, 15:22
Мутація.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd. Перевод: zCarot