Просмотр полной версии : Mainau 2017
Як і обіцяв - сьогодні запрошую в подорож на острів Майнау. Добиралися туди літаком, через гори і по воді. За ті кілька годин вдалося оглянути більшість площі і поспілкуватися з місцевим відділенням німецьких "друзів троянд". З цікавого - ще минулого року в Німеччині заборонили застосування хімічних препаратів тому зараз основний фокус в виведенні сортів - стійкість до хвороб. Найкращим оригінатором в один голос визнають фірму Кордес, мені було дивно трохи. Все решта - тут (https://goo.gl/photos/2zzDhQfJcW2mLBfy9).
Багато новинок ще не цвіли, так як висаджені весною з plant-o-fix, манюні і ще стоять в бутонах. Спочатку прогляньте а потім я розкажу про свої вподобання. В якості деталі - попередній тиждень стояла нестерпна спека, в п'ятницю ввечері зчинилася сильна злива і після неї трішки похолодало до 28...
Приємного перегляду.:Rose:
Переглянула ваш фоторепортаж-супер як гарно. Питання-оранжереї, сади які є на острові кому належать? Це приватні колекції?
Це все акціонерне товариство, що керується молодими нащадками графського роду, до роботи залучені купа фрілансерів і волонтерів. Вхід доволі дорогий, від того живляться місцеві ресторани, перевізники і тд. троянди доглядає німецьке товариство, решта садів - фрілансери, місцеві садівники. Там за день обіг десь так до двох-трьох тисяч, плюс події, весілля, дні народження, тематичні свята і Швейцарія поруч - їх там більша половина і вони гроші рахувати не звикли.
Валентина-дачница
11.06.2017, 21:25
Lionel, дуже вам вдячна, що долучаєте нас до такої краси! Неперевершено! Вражає!!!
Heliophila
12.06.2017, 11:20
Пане Сергію, дякую за найпозитивніші враження від фото, які міг зробити тільки знавець троянд – загальний вид куща, квітка/бутон, штамб, назва і масив троянд одного сорту в цілому – все це дає дуже багато інформації. З нетерпінням чекаю на обіцяні враження від окремих сортів, які Вам сподобались.
troll100
12.06.2017, 13:00
Дуже сподобалась Mercedes. Але це, певно, не кордеска. Також вразила Betty Prior. Підкупає 4 зона. Сергію, що скажете за ці троянди?
Перша - це Гшвіндт, невкривні троянди, які мають свій неповторний шарм. В нас чомусь вони не дуже популярні, я завіз кілька але інтересу вони не викликали. Друга маловідома і все як на долоні - ну класне ж цвітіння і сонця не боїться.
Щодо решти вражень: погляньте наскільки гарна Фіорентіна в розквіті, Хелла як ріка білих квітів, Баденер Зоммергрюс - цвіте від ніг до верхівки без лисих місць, синеви і боязні сонця. А гляньте яка витка Morning Juwel - старий сорт, чудовий а у нас не чув ніколи. А Баяццо - стовп квітів.
Сабріна також в силі - чудова троянда.
Величезна посадка Рітаузми показує всі переваги і недоліки - всі ці суцвіття треба зрізати на 40 см від землі щоб вона зацвіла другий раз - а вона колююююча. Краще Weg der Sinne - там теж зимостійкі родичі, вкривати не треба - море простих квітів і всі відтінки фарб.
Bellevue- чудовий оксамитовий вишневий колір і найніжніший запах.
Капрі - це як туго набита версія Леді Емми Гамільтон.
Inner Wheel, Yellow Meilland - ідеальні ландшафтні - це просто морська піна з квітів. Ноак як завжди король ландшафтів. І Пастелла, і Інка, і Country Girl - краса та й годі.
Може пропустив когось - згадаю за тиждень, на черзі кульгаве раллі до розарію Дортмунда, одразу Баден-Баден перед конкурсом і на закуску субота троянд в Штайнфурті. Сподіваюсь витримати.:bye:
Heliophila
12.06.2017, 21:54
посадка Рітаузми показує всі переваги і недоліки - всі ці суцвіття треба зрізати на 40 см від землі щоб вона зацвіла другий раз дякую, у мене є Рітаузма, про таку обрізку не знала. А для колючіших є сучкоріз - 780мм і жодних проблем:smile:
Сергей, огромное спасибо!!! Розы восхитительны!!! Какие штамбы, какие плетучки!!! Многие сорта у нас не встречала. Mercedes очень хороша!!!
Спасибо огромное! Какой розовый трип сделали-просто восторг!
Я читала там еще термы отличные:)
Как же я пропустила июнь на форуме:))
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd. Перевод: zCarot